«Τον προσανατολισμό προς την καινοτομία , τη συνεργασία και το πνεύμα της επιχειρηματικότητας προωθεί στους φοιτητές, το πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μαζί με τη συμμετοχή τους σε σχετικούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα, οι στενές συνεργασίες του Προγράμματος αυτού, με Πανεπιστήμια και εταιρείες στην Κύπρο , στην ΕΕ αλλά και διεθνώς , στοχεύουν στον εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών των φοιτητών μέσα από διμερείς συνεργασίες , κοινά έργα , επιτόπιες επισκέψεις και σεμινάρια. Τελικό ζητούμενο , πέρα από την κατάκτηση της «Αριστείας στη Γνώση» , είναι η βέλτιστη προετοιμασία των μελλοντικών αποφοίτων για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας».
Όπως επισημαίνει η Αγγελική Κοκκινάκη , αναπληρώτρια καθηγήτρια Πληροφοριών Συστημάτων και υπεύθυνη του Προγράμματος ΜΒΑ, ένα ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή των φοιτητών στο θερινό σχολείο DESTINE όπου μαζί με φοιτητές από άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες ανακάλυψαν στην πράξη τα οφέλη του Design Thinking - μιας μεθοδολογίας για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων με καινοτόμες προσεγγίσεις που εφαρμόζεται κατά κανόνα από νεοφυείς επιχειρήσεις και από επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.
Στο Ψηφιακό Πρωτάθλημα Κύπρου, φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κατέκτησαν την πρώτη θέση, ενώ στον πανελλαδικό διαγωνισμό Ennovation κατετάγησαν δεύτεροι, ενώ στο Microsoft Imagine Cup κατέκτησαν ειδικό βραβείο στην κατηγορία Facebook Creativity Award.
Δρώντας συμπληρωματικά ως προς τις πιο πάνω δράσεις αλλά και για την κατάρτιση ενός ευρύτερου κοινού, το πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια , όπου προσκαλούνται ειδικοί από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια, για να παρουσιάσουν επίκαιρα θέματα ή εργαλεία λογισμικού.
«Όλα αυτά είναι σημαντικά για τον προσανατολισμό των φοιτητών προς την καινοτομία, τη συνεργασία και το πνεύμα της επιχειρηματικότητας, παράλληλα, όμως, είναι και μεγάλα μαθήματα για μας» επισημαίνει η κ. Κοκκινάκη . «Ξέρουμε από τη θεωρία και τις βέλτιστες πρακτικές στο χώρο των καινοτόμων επιχειρήσεων ότι η «εμπειρία» του πελάτη αναδεικνύεται ως το θεμελιακό στοιχείο που μπορεί να εξασφαλίσει την αφοσίωση του και την επιχειρηματική επιτυχία. Εφαρμόζοντας όσα διδάσκουμε στο πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προσφέρουμε πλούσιες εκπαιδευτικές εμπειρίες στους φοιτητές μας, ελπίζοντας ότι θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ικανών στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από τη λειτουργική αριστεία των επιχειρήσεων και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», καταλήγει.