ΑΚΕΛ: Η προσοχή μας στρέφεται στους νέους και νέες μας που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση


Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του συγχαίρει εγκάρδια όλους τους νέους φοιτητές και φοιτήτριές μας οι οποίοι εξασφάλισαν σήμερα θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και στις δραματικές και στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ σημειώνει:

 «Για τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριές μας, από σήμερα ξεκινά μια καινούρια σελίδα της ζωής τους. Παρόλες τις δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες οι σπουδές παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εφόδια ζωής στη μελλοντική πορεία της νέας γενιάς του τόπου.

Αυτή την ώρα η προσοχή μας στρέφεται και σε εκείνους τους νέους και νέες μας που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση. Το γεγονός ότι δεν έχουν εξασφαλίσει θέση που επεδίωκαν αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη αλλά όχι το τέλος του δρόμου, αφού σίγουρα θα υπάρξουν ευκαιρίες και δυνατότητες στη συνέχεια. Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι θα πρέπει να εξαντληθούν ιδιαίτερα φέτος, όλες οι δυνατότητες για διάθεση όλων ανεξαίρετα των θέσεων στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα.

Παράλληλα, εκφράζουμε ως ΑΚΕΛ την αγωνία μας για την ανάγκη να περιφρουρηθεί η φοιτητική κρατική μέριμνα που έχει κτιστεί τα τελευταία χρόνια ούτως ώστε οι φοιτητές και φοιτήτριές μας με οικονομικά προβλήματα να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Επαναλαμβάνουμε την εισήγησή μας για ανακατανομή πόρων στα δημόσια πανεπιστήμια για να επιτευχθεί ο στόχος για μεγαλύτερη στήριξη φοιτητών που έχουν ανάγκη σε μια περίοδο που η ανεργία, η ανέχεια και τα προβλήματα καλπάζουν. Η παιδεία του τόπου, ως το σημαντικότερο απόθεμα για το μέλλον, θα πρέπει να διαφυλαχθεί από τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις της Τρόικας.

Συγχαίρουμε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριές μας και τις οικογένειές τους που στάθηκαν τόσα χρόνια στο πλευρό τους. Ευχόμαστε το νέο τους ταξίδι να είναι γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και αγώνες, για μια καλύτερη κοινωνία, την κοινωνία που τους αξίζει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










307