ΑΚΕΛ: «Η εξαγγελία Αναστασιάδη επιβεβαιώνει τον αριθμό των αδιόριστων εκπαιδευτικών Μέσης»


«Είναι πλέον παραδεχτό από όλους ότι ένας μεγάλος αριθμός συμβασιούχων εκπαιδευτικών θα παραμείνουν αδιόριστοι παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας και παρά το γεγονός ότι στους μισθούς όλων των εκπαιδευτικών έγιναν επιπρόσθετες αποκοπές μισθών ως αντάλλαγμα για να μην μείνει κανένας συμβασιούχος ή έκτακτος αδιόριστος. Αυτή η επιβεβαίωση έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τα χείλη του κ. Αναστασιάδη, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας να μας πείσει εδώ και μέρες ότι ο αριθμός ήταν πολύ μικρότερος».

Αυτό αναφέρει γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Ο κ. Χριστοφίδης σημειώνει ότι η εξαγγελία Αναστασιάδη για πρόσληψη 150 εκπαιδευτικών στην Εθνική Φρουρά:

 1. Επιβεβαιώνει τον αριθμό των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης που θα μείνουν αδιόριστοι

2. Επιβεβαιώνει ότι έχουν σταματήσει οι όποιες προσπάθειες για απορρόφηση αυτών των εκπαιδευτικών στο εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι που θα μπορούσε να συνοδευτεί με ταυτόχρονες αλλαγές περαιτέρω βελτίωσης του συστήματος και

3. Δεν μπορεί παρά να δημιουργεί σειρά ερωτημάτων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Εθνική Φρουρά, αφού υπάρχει πλήρης συσκότιση γύρω από το θέμα.

Και συνεχίζει:

«Οι εκπαιδευτικοί που κινδυνεύουν να μείνουν αδιόριστοι αποτελούν θύματα μιας σειράς μέτρων που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας τους τελευταίους μήνες. Κάποια ενσωματώθηκαν στο μνημόνιο του Μαρτίου, ενώ υπάρχουν και αποφάσεις που επιβλήθηκαν μονομερώς από τους κυβερνώντες, όπως η απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής να υπερψηφίσει την πρόταση Αβέρωφ για παγοποίηση των προαγωγών, που εκτός από τον κίνδυνο δημιουργίας διοικητικού χάους στο εκπαιδευτικό σύστημα, στερεί και δεκάδες θέσεις εργασίας.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και δημόσια, μετά από σειρά ιδιωτικών παροτρύνσεων, να συγκαλέσει το Συμβούλιο Παιδείας, για διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους στην Παιδεία του τόπου, για να ανασκοπήσουμε από κοινού την κατάσταση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Παίρνονται συνεχώς μονομερώς αποφάσεις χωρίς διάλογο που ήδη, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, που πυροδοτούν το κλίμα στην εκπαίδευση. Εμείς θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε δημιουργικά, γιατί η Παιδεία του τόπου αποτελεί εθνικό κεφάλαιο».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143