Ανακατανομή των υποτροφιών του ΙΚΥΚ εισηγούνται ΑΚΕΛ, Προοδευτική και ΕΔΟΝ


«Τέθηκαν εισηγήσεις για την καλύτερη ενημέρωση και διαφώτιση των μαθητών που πρόκειται να σπουδάσουν, των φοιτητών, αλλά και των γονέων για τα διάφορα προγράμματα υποτροφιών που παραχωρούνται από το ΙΚΥΚ, αφού διαπιστώνεται να υπάρχει αρκετός κόσμος που να μην γνωρίζει ότι μπορεί να αποτελεί δικαιούχο υποτροφίας. Επίσης, συγχαρήκαμε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους λειτουργούς του ΙΚΥΚ για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στο Ίδρυμα.

Το πιο σημαντικό θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση μας, αποτελεί την πρόταση που καταθέσαμε προς το ΙΚΥΚ για ανακατανομή των υποτροφιών που παραχωρούνται, με τέτοιο τρόπο που να δίνεται η μεγαλύτερη δυνατή βαρύτητα στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, άρα να στηρίζονται με τις υποτροφίες αυτοί που τις έχουν περισσότερο ανάγκη. Επίσης, εισηγηθήκαμε, όπως καλύπτονται με υποτροφία στηριζόμενη πρωτίστως σε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια οι φοιτητές και των κυπριακών πανεπιστημίων (Δημόσια και Ιδιωτικά) και όχι μόνο όσοι σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Μέχρι σήμερα στην ντόπια τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλύπτονται με υποτροφία μόνο όσοι εισέρχονται στα Δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου με κριτήριο τη βαθμολογία τους ως «άριστοι» και κανένας φοιτητής των Ιδιωτικών πανεπιστημίων. Με μεγάλη μας ικανοποίηση, ενημερωθήκαμε πως στην επόμενη συνεδρία του Δ.Σ. του ΙΚΥΚ την ερχόμενη Πέμπτη 1 Μαρτίου θα τύχει επεξεργασίας και έγκρισης η συγκεκριμένη εισήγηση. Αυτό θα καταστήσει κοινωνικά πιο δίκαιη την κατανομή των υποτροφιών, δίνοντας παράλληλα περεταίρω στήριξη στους φοιτητές των κυπριακών πανεπιστημίων.

Εάν και εφόσον, υιοθετηθεί η εν λόγω πρόταση θα μπορούμε να έχουμε μια νέα σημαντική κατάκτηση για το φοιτητικό κίνημα των Δημόσιων και Ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου, αλλά και των Κυπρίων φοιτητών στο εξωτερικό. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, πως με ισχυρή Προοδευτική, μπορούν οι φοιτητές να ελπίζουν σε νέες κατακτήσεις»!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










251