Αναστασιάδης: Προσήλωσή μας η ενίσχυση του έργου του Υπουργείου Παιδείας


Στις μεταρρυθμιστικές δράσεις για ενίσχυση του έργου του Υπουργείου Παιδείας και για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας παιδείας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε οπτικογραφημένο του μήνυμα κατά την Εμβληματική Εκδήλωση για τα 50χρονα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».
“Την αυστηρή και σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησής μας τόσο στην ενίσχυση του έργου του Υπουργείου όσο και στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Παιδείας, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση την οποία βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, καταδεικνύουν οι ήδη δρομολογημένες μεταρρυθμιστικές μας δράσεις” είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε πέντε σημεία δράσεων.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

  • Πολιτικές που σχετίζονται με την αναμόρφωση του περιεχομένου της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • Την εισαγωγή ενός νέου, αξιοκρατικού Συστήματος Διορισμών των εκπαιδευτικών,
  • Τη διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών,
  • Τη συνολική αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης,
  • Τη διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση,

“Δράσεις και πολιτικές που έχουν περάσει ήδη από το στάδιο της εξαγγελίας και του σχεδιασμού στο στάδιο της υλοποίησης και αναμένεται να αναβαθμίσουν ουσιαστικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα” επισήμανε.
Αναφερόμενος στον πρώτο μισό αιώνα ζωής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είπε ότι εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει τη μεγάλη αγάπη του λαού μας για την Εκπαίδευση.
“Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι πριν ακόμη καθιερωθεί η υποχρεωτική εκπαίδευση στην Κύπρο, ποσοστό πέραν του 90% των παιδιών φοιτούσαν σε σχολεία. Αυτή τη μεγάλη αγάπη του λαού μας αντανακλά η διαχρονική επένδυση της Κυπριακής Πολιτείας στο πολυσχιδές έργο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρέχοντας σε αυτό κάθε δυνατή στήριξη, έτσι ώστε να διαγράψει μια επιτυχημένη και ποιοτική πορεία” είπε.
Όπως είπε, μέσα από την Παιδεία μας, οφείλουμε και πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη μπροστά, διατηρώντας την ιστορική μας ταυτότητα να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον, έτσι ώστε να ζήσουμε στην πατρίδα που πραγματικά ονειρευόμαστε.
Μια πατρίδα, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενωμένη, ευημερούσα και απαλλαγμένη από τις ρητορικές του παρελθόντος, στην οποία όλες οι κοινότητες, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι θα συμβιώνουν αρμονικά, μια πατρίδα, που μέσω και της σημαντικής συμβολής της εκπαίδευσης θα προτάσσει αντί τη μισαλλοδοξία και την περιθωριοποίηση, την αποδοχή και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
“Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις και με την ευκαιρία των πενήντα χρόνων από την ίδρυση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, επιθυμώ να στείλω τις πιο θερμές μου ευχές στο σύνολο του εκπαιδευτικού μας κόσμου, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους γονείς τους, όπως επίσης και στο σύνολο των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις ευγενείς επιδιώξεις σας. Το οφείλουμε σε αυτούς που έφυγαν, το οφείλουμε περισσότερο σε αυτούς που θα έρθουν”, κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










256