Προβληματισμός επικρατεί στην ΠΟΕΔ μετά την αποψινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Από τα τρία αιτήματα που έθεσε στο τραπέζι η ΠΟΕΔ, φαίνεται ότι, εκτός απροόπτου, θα ικανοποιηθεί το ένα.
Συγκεκριμένα:
Ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάστηκε θετικός στην παραχώρηση οργανικών θέσεων και αυτό επειδή δεν έχει κόστος. Όπως δήλωσε στο Paideia-News o ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να πεισθεί η Βουλή να αποπαγοποιηθούν και παραχωρηθούν οι οργανικές θέσεις που δε δόθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Νεοκλέους είπε ότι οι θέσεις αυτές υπολογίζεται ότι ανέρχονται γύρω στις 300.
Αντίθετα, αρνητικός παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα άλλα δύο αιτήματα της ΠΟΕΔ, επειδή η ικανοποίηση τους προνοεί επιπλέον κόστος στο κράτος, κάτι που σήμερα είναι απαγορευτικό. Το πρώτο είναι η αποπαγοποίηση των προαγωγών. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι κατανοεί τα προβλήματα που προκαλούνται, όμως το κόστος της ικανοποίησης του αιτήματος ελάχιστα περιθώρια αφήνει. Αντηλλάγησαν απόψεις για ικανοποίηση του αιτήματος χωρίς κόστος, πλην όμως σε μια τέτοια περίπτωση προκαλούνται άλλα αλυσιδωτά προβλήματα.
Η μεγαλύτερη απογοήτευση στον ΠΟΕΔ προήλθε από την άρνηση της ικανοποίησης του αιτήματος για να επέκταση του θεσμού του υπεύθυνου τμήματος. Και αυτό το αίτημα προσέκρουσε στον παράγοντα κόστος.
Συπληρωματικές πληροφορίες αναφέρουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε στην ΠΟΕΔ 15 διορισμούς για υποστηρικτά προγράμματα.