Άνοιξε τις πύλες του το ελληνορθόδοξο σχολείο στο Λονδίνο


ΛΟΝΔΙΝΟ- Τις πύλες του άνοιξε την Τετάρτη το πρώτο κρατικά χρηματοδοτούμενο ελληνορθόδοξο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης στη Βρετανία για να υποδεχθεί την πρώτη φουρνιά μαθητών του.

Ο διευθυντής του Σχολείου του Αποστόλου Ανδρέα Ρόμπερτ Άχερν και το διδασκαλικό προσωπικό υποδέχθηκαν μαθητές και γονείς στις εγκαταστάσεις του North London Business Park στο δήμο του Μπάρνετ του βορείου Λονδίνου, όπου στεγάζεται το σχολείο. Στην ώρα του έφτασε και το σχολικό λεωφορείο που θα μεταφέρει μαθητές από το γειτονικό δήμο του Ένφιλντ, με την επίσης πολυπληθή παροικία.

Ο κ. Άχερν δήλωσε ότι ήταν θαυμάσιο που είδε επιτέλους τους μαθητές με τις νέες τους στολές και το σχολείο ανοιχτό μετά από το σχεδιασμό και την τόση προετοιμασία.

Το Σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα ιδρύθηκε στο πλαίσιο του θεσμού των «ελευθέρων σχολείων» που εισήγαγε η κυβέρνηση Κάμερον από το Classical Education Trust σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και τους χορηγούς Russell Education Trust (RET).

Βάση της παρεχόμενης εκπαίδευσης θα είναι το χριστιανικό ήθος και οι αρχές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος έκανε λόγο για πραγματοποίηση ενός ονείρου, ενώ ο Γιάννης Παρέας από το Classical Education Trust εμφανίστηκε βέβαιος ότι το σχολείο θα εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινότητας. Υπερήφανος δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μπάρνετ Ανδρέας Ιωαννίδης, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος του RET Κάρεν Λιντς εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ευρύτερη ελληνική κοινότητα για το σχολείο.

Βάσει του νόμου τα «ελεύθερα σχολεία» χρηματοδοτούνται μεν από το βρετανικό κράτος, ωστόσο το περιεχόμενο διδασκαλίας, η επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού και η γενικότερη λειτουργία του σχολείου ανήκει στη δικαιοδοσία των τοπικών φορέων της περιοχής όπου στεγάζεται η εκπαιδευτική μονάδα και όχι στη δικαιοδοσία της εκπαιδευτικής υπηρεσίας του τοπικού δήμου.

(Φωτογραφία αρχείου)

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


68