Ανώτατη διάκριση στον Γεώργιο Δαυίδ από τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου


Αναγορεύθηκε σε Eπίτιμο διδάκτορα της Σχολής

Ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Γεώργιος Δαυίδ έλαβε σήμερα τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, για την πολύπλευρη προσφορά του στην κοινωνία και την πολύχρονη δράση του που εκτείνεται πέραν των συνόρων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Πρόκειται για τον ανώτατο τίτλο της Σχολής, που απονέμεται για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια της λειτουργίας της. Η απόφαση για απόδοση της ισόβιας αυτής διάκρισης στον κ. Γεώργιο Δαυίδ υπήρξε ομόφωνη από το Συμβούλιο της Σχολής και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. Ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες για το επαγγελματικό τους έργο ή και για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Την προσφορά του τιμώμενου εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για τον ευπατρίδη άνθρωπο που κάνει περήφανη την Κύπρο με τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει σε μια σειρά από δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την τεχνολογία, τα γράμματα.

O τιμώμενος κ. Γεώργιος Δαυίδ, εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για τη διάκριση και μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, τονίζοντας την επιτυχή δράση του εκτός Κύπρου και τη συμβολή του στις προσπάθειες για προαγωγή της έρευνας. Στην αντιφώνησή του μετά την τιμητική διάκριση αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στη σύγχρονη εποχή και τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα όλων αυτών των μεγάλων ανακαλύψεων είναι η πρακτική εφαρμογή τους στην επιστήμη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, της ανθρωπότητας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου κ. Παύλος Φωτιάδης ανέφερε ότι η απόδοση της ύψιστης διάκρισης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής προς τον κ. Δαυίδ αποτελεί τιμή και για την ίδια τη Σχολή, καθώς και για το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. «Είστε ο πρώτος τιμώμενος με την ανώτατη αυτή διάκριση της Σχολής και καθόλου τυχαία, στο πρόσωπο σας πέραν από τις αξίες και το όραμα της Σχολής και του Ινστιτούτου, ενσαρκώνονται επίσης και η δίψα για καινοτομία και αριστεία, που μέσω αυτές πετύχαμε να βάλουμε την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας» είπε. Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Φωτιάδης τον ευχαρίστησε για τη σταθερή και διαχρονική στήριξη της πολιτείας προς το Ινστιτούτο. «Στο πρόσωπό σας επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους ανεξαιρέτως τους Προέδρους της Δημοκρατίας που συμπορεύτηκαν με το Ινστιτούτο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του και βοήθησαν ώστε να γίνει ένας άξιος πρεσβευτής της Κύπρου στη διεθνή επιστημονική και ερευνητική κοινότητα», κατέληξε. 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής  Καθ. Κυριάκος Κυριάκου αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο και βιογραφικό του τιμώμενου, υπογραμμίζοντας τον ενεργό ρόλο του στα κοινά.

Ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου και Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι ως προσωπικότητα με εξαιρετικές επαγγελματικές διακρίσεις και πλούσια κοινωνική δράση, με πολυδιάστατο ευαγές έργο, ο  Γεώργιος Δαυίδ είναι η ζώσα έκφραση της ανιδιοτελούς προσφοράς και το διακριτικό αποκούμπι αμέτρητων ανθρώπων, εταιρειών, ιδρυμάτων, σωματείων και οργανισμών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους τομείς. «Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου έχει μόλις πέντε χρόνια ζωής. Κουβαλά όμως στο DNA της τα γονίδια του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, το οποίο στα σχεδόν τριάντα χρόνια της ύπαρξής του, κατάφερε να γίνει ένα κομμάτι της Κυπριακής κοινωνίας, για την οποία δημιουργήθηκε, για την οποία υπάρχει και για την οποία λειτουργεί», κατέληξε.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


169