Αντιδράσεις στην πρόταση Ρεπούση για κατάργηση των Θρησκευτικών


ΑΘΗΝΑ- Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην πρόταση που διατύπωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Γκιουλέκας είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία στα σχολεία, ενώ επίθεση στην κ. Ρεπούση εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Μόνον η διδαχή μιας συντηρητικής μελέτης των θρησκευτικών, δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των θρησκειών».
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.
Νωρίτερα, η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου επιτέθηκε στην κ. Ρεπούση για τις αναφορές της ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην αντίληψη της θρησκευτικής κατήχησης», αλλά και ότι «τα θρησκευτικά δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση».
«Μήπως θα προτείνετε και την κατάργηση της επιστήμης της θεολογίας, επειδή δεν σας κάνει κ. Ρεπούση; Ουσιαστικά, προκαλείτε το εθνικό συναίσθημα και τη συνείδηση των Ελλήνων, με αυτά που λέτε κ. Ρεπούση» τόνισε η κ. Ξουλίδου.
Η ίδια κάλεσε τόσο τη ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίσει αν είναι προσωπική άποψη όσο και την κυβέρνηση αν υιοθετεί τέτοιες απόψεις.
Η ιστορικός και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε δηλώσει στην επιτροπή της Βουλής ότι «τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο λύκειο».
Ακόμα, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι επιμένει σε μια αναχρονιστική αντίληψη, και τάχθηκε υπέρ της διδασκαλίας της θρησκειολογίας, όπως προέβλεπαν παλαιότερα σχέδια επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186