Απάντηση στις ψευδολογίες της ΔΗΚΙ


ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*  

Παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων συναδέλφων και κατά συνέπεια τη σχετική νομοθεσία, ο κ. Ανδρέας Μαυράτσας βομβαρδίζει τις τελευταίες βδομάδες εκ μέρους της ΔΗΚΙ τους εκπαιδευτικούς με ψευδολογίες και παραπλανητικές πληροφορίες.

Για την παραβίαση της νομοθεσίας το λόγο έχει η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προς την οποία η Νέα Κίνηση έχει κάμει σχετική καταγγελία. Θα σταθούμε όμως στην τελευταία ανακοίνωση που η ΔΗΚΙ (ο κ. Μαυράτσας, για να ακριβολογούμε) απέστειλε στους συναδέλφους.

Κάτω από τον τίτλο «Αλλαγή και Νέα Κίνηση συμπαρατάσσονται πλήρως με την εργοδοσία» ο κ. Μαυράτσας, η ΔΗΚΙ και οι κινήσεις Προοδευτική και ΔΗΚΙ παραποιούν τα γεγονότα, διαδίδουν ψεύδη και προσπαθούν να παρουσιαστούν, εκ του ασφαλούς, οι «προστάτες» των συμφερόντων των εκπαιδευτικών.

Μας κατηγορούν ότι εμπαίζουμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα παραθέσουμε τα γεγονότα και ο καθένας ας εξαγάγει τα συμπεράσματά του για το ποιος εμπαίζει ποιον.

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι ευφάνταστες τακτικές που ακολουθούμε ως Νέα Κίνηση και είμαστε περήφανοι γι’ αυτές κ. Μαυράτσα μεταξύ άλλων είχαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Τροποποίηση του αρχικού σχεδίου διορισμών (που σ’ αυτό συνέβαλε και η ΔΗΚΙ, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους) που είχε ως αποτέλεσμα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μονιμοποιηθούν σε μια τριετία, σε περίοδο κρίσης, πέραν των 800 συναδέλφων, ενώ παράλληλα ψηφίστηκε ένα σχέδιο που αποκλείει αδιαφανείς διαδικασίες διορισμού, που περιέχουν τα προηγούμενα σχέδια.
  • Τροποποίηση του αρχικού σχεδίου της αρμόδιας επιτροπής για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Σ’ αυτό συνέβαλαν και οι Προέδροι πολλών Συνδέσμων, όπως ο Πρόεδρος των Θεατρολόγων Θεόδωρος Μιχαηλίδης, που είναι στέλεχος της ΔΗΚΙ.
  • Αναστολή της εφαρμογής της πρότασης του ΥΠΠ για εξετάσεις των τετραμήνων από τη φετινή χρονιά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, θέση με την οποία συμφωνούσε και η ΔΗΚΙ.
  • Σοβαρές εισηγήσεις και τροποποιήσεις στους Κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής.
  • Δημιουργία νέων θέσεων για να διοριστούν οι συνάδελφοι που μένουν αδιόριστοι.
  • Συνέχιση του αγώνα, για να μην αλλάξει ο τρόπος εργαστηριοποίησης, όπως προτείνει το ΥΠΠ.
  • Συνέχιση του προγράμματος αλφαβητισμού σε πρωινό χρόνο στα Γυμνάσια.

Για τα τρία τελευταία θέματα δεν διστάσαμε να εξαγγείλουμε και δυναμικά μέτρα, γεγονός που ανάγκασε το ΥΠΠ να αλλάξει αποφάσεις και να πάρει διορθωτικά μέτρα.

Σίγουρα δε μας ικανοποιούν πλήρως οι διορθωτικές ενέργειες του ΥΠΠ, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε τις σοβαρές προσπάθειες, χωρίς επιπολαιότητες και σκοπιμότητες, να πετύχουμε περισσότερα.

Αν με όλα αυτά διαπιστώνουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία πέντε χρόνια και διερωτώνται τι άλλαξε ώστε να ανασταλούν τα μέτρα, αυτό οφείλεται στην κομματική τους εξάρτηση και στην κοντόφθαλμη πολιτική τους.

Τους ρωτάμε: Τι έχουν να πουν στις δεκάδες συναδέλφους που θα διοριστούν λόγω των ενεργειών της ΟΕΛΜΕΚ και οι οποίοι θα έμεναν αδιόριστοι αν ακολουθούσαμε τη δική τους πολιτική;

Μιλούν για ψαλίδισμα του προγράμματος αλφαβητισμού. Καλά, τι ήθελαν;  Να το αφήσουμε να καταργηθεί;

Με τη συγκεκριμένη λύση, που σίγουρα δε μας ικανοποιεί, διορίζονται περισσότεροι συνάδελφοι και μπορούμε, παράλληλα, αν δουλέψουμε σωστά και οργανωμένα, να διεκδικήσουμε την επαναφορά του σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Τον αγώνα για την εργαστηριοποίηση, όπως τονίζουμε και πιο πάνω, θα τον συνεχίσουμε και είμαστε σίγουροι ότι η λύση που προωθεί το ΥΠΠ δεν θα αποδώσει και θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς.

Κατά συνέπεια, η Νέα Κίνησης δεν συμπαρατάσσεται με κανένα και το γνωρίζουν πολύ καλά.

Αντίθετα, στάθηκε αντιμέτωπη με την εργοδοσία εκεί που έπρεπε, αλλά χωρίς φόβο συμφώνησε και στήριξε τα μέτρα που είναι για το γενικότερο όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης και των συναδέλφων. 

Άρα τις υποχωρήσεις να τις αναζητήσουν στις δικές τους τάξεις και όχι στα μέλη της Νέα Κίνησης.

Για τα μέτρα που απαριθμούν να τους θυμίσουμε ότι τα επώδυνα μέτρα (κατάργηση εφάπαξ και κυβερνητική σύνταξη κ.α) είναι η συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ που τα πήρε και τότε δεν είπαν τίποτε.

Να έρθουμε τώρα στα μέτρα αντίδρασης που προτείνουν οι «επαναστάτες» της ΔΗΚΙ και οι κινήσεις Προοδευτική και Νέα Πνοή.

  • Αποχή από σεμινάρια: Τι θα κέρδιζαν οι συνάδελφοι; Θα άνοιγαν τα σχολεία και οι συνάδελφοι θα έμπαιναν στην τάξη, χωρίς εφόδια και κατευθυντήριες γραμμές.
  • Αποχή από τους συντονισμούς και κατανομή τμημάτων: Ποιος θα πλήρωνε τη νύφη; Το ΥΠΠ ή οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές; Και τι θα απαντούσαν στους συναδέλφους, όταν το ΥΠΠ θα θεωρούσε το συγκεκριμένο μέτρο ως απεργιακό και προχωρούσε σε αποκοπή μισθών;
  • Αποχή από εγγραφές μαθητών: Δηλαδή τα λίγα παιδιά με προβλήματα να τα τιμωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Και ποιο αποτέλεσμα θα είχε αυτό το μέτρο, αφού τις εγγραφές μπορούσε κάλλιστα να τις κάνει το γραμματειακό προσωπικό των σχολείων;
  • Αυτά, δεν είναι μέτρα αλλά προφάσεις εν αμαρτίαις γιατί απλούστατα δεν είχαν το θάρρος να προτείνουν ουσιαστικά μέτρα που δεν ήταν άλλα από τα απεργιακά.

Τους προκαλούμε:

Ας έχουν το θάρρος να προτείνουν απεργιακά μέτρα και τότε να τα στηρίξουμε.  Να είναι όμως σε θέση να απαντήσουν στις δεκάδες συναδέλφους που θα χάσουν το διορισμό τους και στο σύνολο των συναδέλφων που θα πάρουν στο τέλος του μήνα κουτσουρεμένους μισθούς. 

Ας αφήσουν, λοιπόν, τους ψευτοπαλληκαρισμούς και τα ψεύδη και ας πούνε την αλήθεια στους συναδέλφους, όπως πάντα κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η Νέα Κίνηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ειδικά απευθυνόμαστε σε κάποια στελέχη της ΔΗΚΙ και τους καλούμε να πάψουν να μας προκαλούν, γιατί αν ανοίξουμε το στόμα μας θα ψάχνουν χώρους να κρυφτούν. Ξέρουν κάποιοι τι εννοούμε και αν προκληθούμε θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και θα δώσουμε και κάποιες επιστολές στη δημοσιότητα.

*Πρόεδρος Νέας Κίνησης  Καθηγητών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











137