Από άλλη σκοπιά, με άλλη διάθεση. Απάντηση στον κ. Βασίλη Βασιλειάδη, καθηγητή Τέχνης


 ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΥΦΑ*

Ακόμη και ο πλέον ανίδεος, που δεν γνωρίζει τίποτε από την πραγματικότητα, όταν διαβάσει τη αναλυτικότατη (5 γεμάτες σελίδες) επιστολή του συνάδελφου καθηγητή της Τέχνης κ. Βασίλη Βασιλειάδη σίγουρα θα καταλάβει ότι οι ορδές της βάρβαρης και υποχθόνιας φυλής της ΟΛΤΕΚ βρίσκονται ήδη εντός των τειχών και ετοιμάζονται για την τελική έφοδο και τον ολοκληρωτικό αφανισμό της πολιτισμένης και ευγενεστάτης φυλής της ΟΕΛΜΕΚ και την κατεδάφιση των Γυμνασίων και Λυκείων μας.

Είναι πραγματικά ένα κείμενο γεμάτο με φλογερό πάθος, πυκνά νοήματα, θέληση για λευτεριά, κοσμητικά επίθετα που προκαλούν ρίγος και στέλλουν το αναγκαίο μήνυμα του αλυτρωτισμού για να αφυπνιστούν επιτέλους οι υπνώττουσες συνειδήσεις των πολιτών και του ένοχου Υπουργείου Παιδείας. Και εκείνο το υβρεολόγιο που χρησιμοποιείς συνάδελφε, πολύ επιλεγμένο, μπράβο σου.

Έτσι απλώς για να ξανανιώσουμε τα συναισθήματα αδικίας και αγανάκτησης που εκπέμπει το κείμενο, σταχυολογώ μερικά από τα κοσμητικά επίθετα και τους χαρακτηρισμούς του κειμένου με τα οποία δικαίως στολίζεται η ΟΛΤΕΚ και η Τεχνική Εκπαίδευση:

  • Ο κλάδος έχει υποφέρει πολλά από την ΟΛΤΕΚ και την Τεχνική (σημ. θα πρόσθετα πως και ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία υποφέρει από την ΟΛΤΕΚ)
  • Νοιώσαμε στο πετσί μας τι θα πει ανελέητος πόλεμος σε όλα τα επίπεδα με όλα τα μέσα, έντιμα και μη (σημ. από πάντα έτσι ήταν η ΟΛΤΕΚ, ανέντιμη)
  • Με χίλιους δυο τρόπους όμως, ως επί το πλείστον πλάγιους και υπόγειους …., (σημ. στους υπόγειους τρόπους η αδίστακτη ΟΛΤΕΚ έχει δοκτοράτο)
  • Έφτασε στο σημείο να απαιτεί (!) να της παραδοθούν ΟΛΕΣ οι διδακτικές περίοδοι του μαθήματος (σημ. που ξανακούστηκε, η απεχθής ΟΛΤΕΚ να ζητά να διδάσκεται το μάθημα των Γραφικών Τεχνών από Γραφίστες; Αίσχος)
  • Δημιουργία γκρίζων ζωνών ως προγεφύρωμα για μια επερχόμενη επίθεση αποτελούν modus operandi για την ΟΛΤΕΚ (σημ. οι ορδές των βαρβάρων που λέγαμε)
  • Οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Εκπαίδευσης  έδιναν κάθε φορά ρεσιτάλ αλαζονείας … (σημ. η υπέρμετρη δύναμη και η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης πάντα φέρνει και την αλαζονεία)
  • Η Τεχνική Εκπαίδευση, εκμαίευσε εισαγγελικές γνωματεύσεις …. (σημ. δικτυωμένοι παντού οι άτιμοι)
  • Το θράσος και η αδικαιολόγητη έπαρση ορισμένων Εκπαιδευτών της Τεχνικής…. Κακομαθημένο παιδί ….. Καταφέρνει να έχει και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο. Ποιος και γιατί εξακολουθεί να ταΐζει την αχόρταγη ΟΛΤΕΚ συντηρώντας και αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το θράσος και τη βουλιμία της; (σημ. δυστυχώς αυτή είναι η ΟΛΤΕΚ και τα μέλη της, αδηφάγοι και αχόρταγοι)
  • Δεν πτοηθήκαμε και δεν λυγίσαμε …. (σημ. ψηλά τα λάβαρα της αντίστασης αδέλφια)
  • Η Τεχνική Εκπαίδευση μοιάζει με το δράκο της δημοτικής παράδοσης. Κάθεται πάνω από την πηγή της Κυπριακής Εκπαίδευσης και δεν αφήνει καμία εξέλιξη να προχωρήσει….

Ως εδώ ήταν.  Λυπούμαι αλλά εδώ σταματώ, δεν σταχυολογώ άλλο! Και οι σταχυολόγοι έχουν τα όρια τους!

Αποκάλυψη τώρα!

Θανάσιμος ο κίνδυνος για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μας.  Όλη η αλήθεια με στοιχεία και αριθμούς.

Μετά από σαράντα και πλέον χρόνια γεμάτα συνομωσίες και βυζαντινού τύπου ραδιουργίες της ΟΛΤΕΚ και της Τεχνικής Εκπαίδευσης, 12 ολόκληροι καθηγητές Γραφικών Τεχνών κατάφεραν να διεισδύσουν στους ιερούς χώρους των Γυμνασίων και των Λυκείων μας. Εάν μάλιστα το ένοχο Υπουργείο Παιδείας υποκύψει για μια ακόμη φορά στους εκβιασμούς της ΟΛΤΕΚ πολύ φοβούμαι ότι σύντομα μπορεί να γίνουν 13, ακόμη και 14, με αποτέλεσμα να σταλούν και οι 200 καθηγητές της Τέχνης στην ουρά για το ανεργιακό επίδομα.  Πότε επιτέλους θα καταλάβει η ΟΕΛΜΕΚ ότι με τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης κινδυνεύουν άμεσα από την επερχόμενη λαίλαπα και οι  υπόλοιποι 5600 περίπου καθηγητές μέλη της;

Δεν αρκεί λοιπόν που οι 12 Γραφίστες (thedirtydozen - μέλη της ΟΛΤΕΚ) μαγαρίζουν και μολύνουν καθημερινά τους ιερούς μας χώρους, κυκλοφορούν φήμες ότι τώρα τελευταία κρατούν και ανεμίζουν μια κατάπτυστη δικαστική απόφαση που λέει (άκουσον, άκουσον) πως για το καλό των παιδιών το μάθημα των Γραφικών Τεχνών πρέπει να διδάσκεται μόνον από τους Γραφίστες επειδή δήθεν είναι οι πλέον καταρτισμένοι για αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

Λέγεται μάλιστα ότι ο δικαστής που έβγαλε αυτήν την απόφαση εφάρμοσε μια παλιά κυπριακή παροιμία που λέει ότι «ο στρατουράς στρατουρώνει και ο καλλικάς καλλικώνει», υπονοώντας ότι ο καθένας πρέπει να κάνει μόνον αυτό που διδάχτηκε και ξέρει καλύτερα και να μην ασχολείται με άλλες δουλειές που δεν τις κατέχει, έστω και παρεμφερείς. Δικαίως μπορεί να διερωτάται κάποιος για το τι γνώριζαν οι παλιοί αμόρφωτοι και άξεστοι κύπριοι από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.  Δυστυχώς αυτή είναι η τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους ιερούς χώρους των Γυμνασίων και των Λυκείων μας.

Για χάρη συζήτησης ας ρίξουμε και μια ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στην άλλη όχθη του ποταμού, μέσα στη φωλιά του δράκου, τις Τεχνικές Σχολές.  Εκεί κι αν κινδυνεύει το σύμπαν. Σε όλες λοιπόν τις Τεχνικές Σχολές της Κύπρου υπάρχουν συνολικά 500 τόσοι καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης και είναι όλοι τους μέλη της αδίστακτης και αχόρταγης ΟΛΤΕΚ.  Ευτυχώς όμως μερίμνησε η θεία πρόνοια και έτσι στις Τεχνικές Σχολές υπηρετούν και 350 καθηγητές μέλη της ΟΕΛΜΕΚ (φιλόλογοι, φυσικοί, αγγλικοί, χημικοί, θρησκευτικοί, γυμναστές κ.α.) που νυχθημερόν αγωνίζονται για το καλό των παιδιών και για να αποτρέψουν την πλήρη καταστροφή.  Και αυτό ακόμη το γεγονός τυγχάνει μιας ανήκουστης εκμετάλλευσης από την αχάριστη ΟΛΤΕΚ η οποία με θράσος και αλαζονεία βγαίνει και διακηρύσσει:

¨Καλά ρε συνάδελφοι, εμείς οι 500 στις Τεχνικές Σχολές συνεργαζόμαστε αρμονικότατα με τους 350 της ΟΕΛΜΕΚ χωρίς προβλήματα και χωρίς να νοιώθουμε κάποιου είδους απειλή.  Γιατί εσείς οι 5800 νοιώθετε τόσην ανασφάλεια και βγάζετε τόσην έχθρα προς τους 12 της ΟΛΤΕΚ που υπηρετούν στα σχολεία σας;

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας, και ο νοών νοείτω.

*Εκπαιδευτής Μηχανολογίας

(Μπορώ όμως να διδάξω και Μαθηματικά, λίγη Φυσική και αν είχα και μια καλή σφυρίχτρα μπορούσα να πιάσω και 2-3 περιόδους Γυμναστική)
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


102