Απονομή Α΄ Βραβείου στην Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ΄ στον διαγωνισμό ΤΕΚΕ


Για άλλη μια φορά οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας διακρίθηκαν σε Παγκύπριους Σχολικούς διαγωνισμούς καταλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο. Αυτή τη φορά η διάκριση αφορούσε στον διαγωνισμό «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – ΤΕΚΕ  2017».

Η τεχνική μελέτη που εκπόνησαν οι μαθητές μας αφορούσε στην έρευνα και κατασκευή μηχανισμού που αναμιγνύει νερό με το καύσιμο πριν την τροφοδοσία σε μηχανή εσωτερικής καύσης.

Οι μαθητές της Σχολής μελέτησαν αρχικά και κατασκεύασαν μηχανισμό που αναμιγνύει νερό με το καύσιμο σε μηχανές εσωτερικής καύσης. Στη συνέχεια παρασκεύασαν διάφορα μείγματα καυσίμων με βενζίνη, με μεθανόλη, με νερό και χημικά πρόσθετα. Τα μείγματα δοκιμάστηκαν με επιτυχία σε μηχανή μοτοσικλέτας και μηχανή αυτοκινήτου. Στην έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε αύξηση της απόδοσης, μείωση των ρύπων και αύξηση στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Στην έρευνα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης των Ειδικοτήτων Γενικής Μηχανολογίας και Μηχανικής Αυτοκινήτων υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αντρέα Αντωνιάδη (Β.Δ.), Θεόδωρου Αναξαγόρου και Αντρέα Χριστόπουλου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1076