Αρνητική προσέγγιση στην Επ. Παιδείας έναντι πρότασης νόμου ΑΚΕΛ για κατάργηση εξετάσεων τετραμήνων


ΚΥΠΕ- Σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων συζητήθηκε, στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Παιδείας στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, με τον Υπουργό να απορρίπτει ότι οι εξετάσεις ανά τετράμηνο ενισχύουν το εξετασιοκεντρικό σύστημα εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι το Υπουργείο προχωρά σε τομές και είναι πανέτοιμο να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς για εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής προσέγγισε αρνητικά την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση των τετραμήνων. Οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης και Αντρος Καυκαλιάς δήλωσαν την ετοιμότητά τους να αποσύρουν την πρόταση για κατάργηση έναντι αναστολής της εφαρμογής ή άλλης πρότασης που θα αίρει το αδιέξοδο και θα είναι προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών.
Υπουργείο Παιδείας και ΔΗΣΥ προσέγγισαν θετικά πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ για έναρξη της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων από την επόμενη σχολική χρονιά για την 1η λυκείου και ακολούθως ανά χρονιά ώστε να εφαρμοστεί σε 3 χρόνια στην 3η λυκείου. Η πρόταση του ΔΗΚΟ έχει στόχο τη σταδιακή προσαρμογή των μαθητών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










791