Αρχιεπίσκοπος: Δεν ξέρω αν άλλο έθνος είχε το ευαγγέλιο στη γλώσσα του θα τολμούσε να την αλλάξει


 Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κόμματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος αποτελούμενη από το Γ.Γ. Μάριο Καράντωνα, Σούλα Ζαβού Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Ανδρέα Μορφίτη, Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανέπτυξε στο Μακαριότατο τις θέσεις του Κόμματος πάνω σε θέματα της Παιδείας, του Πολιτισμού, των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της χρήσης της Ελληνικής Γλώσσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συμμερίστηκε πλήρως τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των Εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κόμματος για την επιχειρούμενη υποβάθμισή της χρήσης της Ελληνικής γλώσσας στα εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα και για τις προσπάθειες που ορισμένοι κύκλοι καταβάλλουν για την εμπέδωση μιας νεοκυπριακής συνείδησης και κουλτούρας η οποία στοχεύει έμμεσα να πλήξει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε πώς: «Είναι με μεγάλη χαρά που δεχθήκαμε σήμερα την Επιτροπή Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κόμματος, που με πολλή προσοχή έχω ακούσει και τα τρία μέλη της Επιτροπής», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας είναι κοινός για την παιδεία μας, γιατί αν δεν έχουμε παιδεία, ο τόπος δεν πρόκειται να πάει καλά».

Συνέχισε λέγοντας ότι «νοιαζόμαστε όλοι για τους νέους μας και πιστεύω ότι όλοι οι εκπρόσωποι του λαού, όλων των κομμάτων, μαζί με την Εκκλησία, πρέπει να φροντίζουμε ούτως ώστε τα παιδιά μας να έχουν μια ελληνοκεντρική εκπαίδευση, όπως λέει και το Σύνταγμά μας».

Και πρέπει, είπε, «να το απαιτήσουμε, γιατί πολλές φορές μου προκάλεσε ντροπή να ακούω τους Γερμανούς και τους Γάλλους να μιλούν αρχαία ελληνικά και εμείς να μην γνωρίζουμε που είναι η γλώσσα μας».

Δεν ξέρω, πρόσθεσε, «αν άλλο έθνος είχε το ευαγγέλιο του Χριστού στη γλώσσα του αν θα τολμούσε ποτέ να την αλλάξει». Γι αυτό, ανέφερε, «τους ευχαριστώ για τις ιδέες τους τις σωστές, συμφωνούμε απόλυτα και θα εργαστούμε και με αυτή την επιτροπή αλλά και με άλλες επιτροπές ούτως ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό για το καλό του λαού μας και της πατρίδας μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153