Αρχιεπίσκοπος: Έτσι θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας


Με Ακολουθία 45 λεπτών στο εκκλησάκι δίπλα στην Αρχιεπισκοπή θα αρχίζουν τα μαθήματα τους οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, που θα λειτουργήσει η η Εκκλησία της Κύπρου. Αυτό ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης του ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο προκαθήμενος της Eκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ότι εντός της ερχόμενη εβδομάδας  η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας θα επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις που θα στεγαστεί η Σχολή.

Όπως αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος η Σχολή θα στεγαστεί σε διατηρητέο κτήριο που θα ανακαινισθεί, και το οποίο θα βρίσκεται στο τετράγωνο της Αρχιεπισκοπής.

Για τα κριτήρια εισδοχής των φοιτητών είπε ότι εκτός από τις εξετάσεις που θα πρέπει να περνούν θα γίνονται και προφορικές συνεντεύξεις, -ώστε- όπως τόνισε- να εισέρχονται στη Σχολή που είναι κοντά στο Θεό και όχι όπως γίνεται αλλού που παίρνουν άθεους. Μετά από τη 45λεπτη Ακολουθία στην εκκλησία θα ακολουθεί πρόγευμα στην Τραπεζαρία  και μετά θα αρχίζουν τα μαθήματα.

Στόχος κατέληξε ο Μακαριότατος, είναι  η Θεολογική Σχολή να στελεχώσει τόσο την εκκλησία με κληρικούς Θεολόγους όσο και τη Μέση Εκπαίδευση και να ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο του λαού μας.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162