Άρχισαν οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα


Οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού άρχισαν από χθες 12 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου. Παρακαλείται τοκοινό όπως ενημερωθεί από την ιστοσελίδα www.moec.gov.cy/epimorfotika. Oι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην πιο πάνω ιστοσελίδα. Για τη σχολική χρονιά 2013-14, το βιβλιαράκι προγράμματος των Επιμορφωτικών Κέντρων, δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή. Το πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2013-2014, όπως και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων (www.moec.gov.cy/epimorfotika).

Όπως είναι γνωστό, τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με ενδιαφέρον από το πλατύ κοινό της Κύπρου. Πάνω από 25000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων.

Τα μαθήματα προσφέρονται σε 24 συναντήσεις τον χρόνο, μία συνάντηση τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα. Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες σε κτήρια των σχολείων ή σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Τα δίδακτρα καθορίζονται σε €51 στην πόλη και €41 στην ύπαιθρο για όλα τα θέματα, εξαιρουμένων των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που είναι €59, για όλη τη σχολική χρονιά. Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στο ήμισυ.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


60