Ασταμάτητο τσουνάμι πρόωρων αφυπηρετήσεων (69) στη Δημοτική λόγω εφάπαξ


Αυτό παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμιά πρόθεση ν’ αγγίξει στο εφάπαξ. Ο κακόβουλος επίσης ψίθυρος ότι οι βουλευτές συζήτησαν θέμα φορολόγησης εφάπαξ ή αποκοπής 13ου μισθού, κάτι που οδήγησε και στην απεργία της ΠΑΣΥΔΥ, ήταν ακόμη ένας παράγοντας που ώθησε τους εκπαιδευτικούς να καταφύγουν στην αίτηση για πρόωρη αφυπηρέτηση.

Το τελευταίο κύμα αφυπηρετήσεων αρχίζει να προβληματίζει και το υπουργείο Οικονομικών, αλλά κάθε σκέψη για ανακοπής του φαινομένου με τροποποίηση του νόμου, προσκρούει σε ανυπέρβλητες δυσκολίες. Είναι γνωστό ότι το κράτος σε μια περίοδο που επιδιώκει να εξοικονομήσει χρήματα το …τσουνάμι των αφυπηρετήσεων το χρεώνουν με πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αφού είναι υποχρεωμένο να πληρώσει το εφάπαξ. Όπως μας ανέφερε πριν από δύο εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών οι πρόωρες αφυπηρετήσεις στο δημόσιο είχαν τότε ξεπεράσει τις 400 φαινο0μενο ιδιαίτερα ανησυχητικό .

Όμως όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορεί κάποιος να στερήσει το δικαίωμα του δημόσιου υπαλλήλου να αφυπηρετήσει όταν προβάλλει τις πλείστες φορές ως αιτία, λόγους υγείας. Από την άλλη, η αφυπηρέτηση δημιουργεί θέσεις εργασίας σε μια περίοδο ανεργίας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στη Δημοτική έφτασαν πάνω από 24 αιτήσεις στην πλειοψηφία τους διευθυντές. Όπως μας είπε ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, τα νέα δεδομένα αλλάζουν και τον αριθμό θέσεων προαγωγής που ανακοίνωσε πρόσφατα η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αφού θα προστεθούν και οι νέες θέσεις, επιπρόσθετων λόγω των αφυπηρετήσεων . Ο κ. Νεοκλέους επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι μεταξύ αυτών που υπέβαλαν αίτηση για πρόωρη αφυπηρέτησης είναι και διευθυντές, που υπό άλλες προϋποθέσεις είχαν ακόμη μέχρι και τρία χρόνια υπηρεσίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










217