Αύγουστος μαρτυρίου για πενήντα συμβασιούχους δασκάλους. Ποια τα νέα δεδομένα


Πενήντα δάσκαλοι που υπηρετούν σήμερα ως συμβασιούχοι αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να  βρεθούν στη λίστα των αντικαταστατών με αλυσιδωτές επιπτώσεις και στους διορισμούς των ολοήμερων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας Paideia- News.com, ο λόγος που οδηγούμαστε στη μείωση των συμβασιούχων είναι η μείωση των τμημάτων των σχολείων. Αυτό οφείλεται στους εξής τρεις παράγοντες:

ΠΡΩΤΟ: Παρατηρήθηκε ήδη μείωση αλλοδαπών μαθητών, επειδή οι γονείς τους εγκαταλείπουν, λόγω ανεργίας, την Κύπρο.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Καταργείται το δίωρο που κερδίζουν οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται σε διαφορετικά σχολεία. Αυτό σημαίνει ότι θα εργάζονται περισσότερες ώρες και άρα  θα μειώσουν τις  υπόλοιπες διαθέσιμες ώρες, κάτι που συνεπάγεται λιγότερους δασκάλους.

ΤΡΙΤΟ: Μειώνεται ο αριθμός των αποσπασμένων του Υπουργείου Παιδείας. Εκείνοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία θα πάρουν θέσεις  σημερινών συμβασιούχων.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ίσως αποτελέσει θα είναι το μεγάλο μαρτύριο για τους 50 συμβασιούχους, αφού τότε αναμένεται ότι θα γίνουν οι διορισμοί συμβασιούχων και οι μεταθέσεις αποσπασμένων.

Η προσπάθεια για τη στελέχωση της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής θα αρχίσει, όπως έχουμε γράψει πριν από λίγες μέρες στις 26 και 27 του μήνα. Τότε, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει στο δεύτερο κύκλο των μεταθέσεων αφού εξετάσει και τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν αλλά και με βάση τα νέα δεδομένα που θα της στείλει το Υπουργείο Παιδείας. Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις μείωσης τμημάτων και πλεονασμού εκπαιδευτικών θα γίνουν μεταθέσεις δασκάλων. Τότε θα υπάρχει μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει.   

Στη συνέχεια, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η ΕΕΥ θα προχωρήσει στο διορισμό των συμβασιούχων. Αυτό θα γίνει, αφού προηγουμένως εγκριθούν από το Υπουργικό και από το Υπουργείο Οικονομικών οι αποσπάσεις. Αυτοί που θα φύγουν από την απόσπαση θα μετατεθούν σε σχολεία.

Η πρώτη σαφής εικόνα για τους διορισμούς θα υπάρχει, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και χωρίς εμπλοκή της Τρόικας, μέχρι τις 13 Αυγούστου. Αν όχι, τότε, κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τίποτε.

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην εταιρία CHR.PAIDEIA-NEWS.LIMITED και απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή-κλοπή ειδήσεων από το Paideia-News.com

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187