Βιβλία: «Αλφαβητάρι της Ζωής γεμάτο αναμνήσεις» από τη Μαρούλα Θεοδοσιάδου


Μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της δίδοντας δυναμικά το παρών της όχι μόνο στον εκπαιδευτικό αλλά και στον κοινωνικό και συνδικαλιστικό τομέα, η Μαρούλα Θεοδοσιάδου, από την Πέτρα Σολέας, αποτύπωσε τις αναμνήσεις της στο νέο της βιβλίο υπό τον τίτλο “Αλφαβητάρι της ζωής γεμάτο αναμνήσεις» που παρουσίασε στη Λευκωσία στο οίκημα του Σωματείου Ελληνίδων Κυριών “ΜΑΝΑ” στην Παλλουριώτισσα και το αφιερώνει στην εγγονή της Μαρίλια.

Μια γιαγιά στέλνει τις ευχές και τα μηνύματά της στην εγγονή της που γιορτάζει τα γενέθλια της, με ένα μοναδικό Αλφαβητάρι.
Σε κάθε γράμμα του αλφαβήτου μια ευχή και όχι μόνο. Μια ιστορία μπλέκεται ακόμη.
Στην παρουσίαση έγινε αναφορά στην αξιόλογη προσφορά της συγγραφέως μετά την τραγωδία του 1974 στους προσφυγικούς καταυλισμούς για ανακούφιση των προσφύγων .
Η Μαρούλα Θεοδοσιάδου διορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας υπεύθυνη για την ίδρυση και λειτουργία νηπιαγωγείων στους προσφυγικούς καταυλισμούς Σταυρού, Κόκκινες, Ψημολόφου, Διεθνή Έκθεση και στο Ορφανοτροφείο.
To όνομα της έχει ταυτιστεί με το Νηπιαγωγείο –Παιδικό Σταθμό ΜΑΝΑ και έχει συνδεθεί με την Προδημοτική εκπαίδευση της Κύπρου γενικότερα. Για χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Νηπιαγωγών ΠΟΕΔ ενώ διετέλεσε και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ όπως και μέλος της Επιτροπής Ταμιευτηρίου Δασκάλων Κύπρου.
Είναι βραβευμένη λογοτέχνης Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.
Στην εκδήλωση μίλησαν για την συγγραφέα ο Κωνσταντίνος Φελλάς, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η Μαρία Πυλιώτου, συγγραφέας εκπρόσωπος Λογοτεχνών, και η Φλώρα Τιμοθέου πρώην Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Αντιπρόεδρος Κ.Σ.Π.Ν.Β.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την Ερασμία Ρουσιά Πρώην Πρώτη Λειτουργό Εκπαίδευσης Μουσικό. Παρέμβαση για το έργο της συγγραφέως έγινε και από τον Κώστα Κατσώνη, φιλόλογο, μελετητή Παιδικής Λογοτεχνίας και πρόεδρο Κ.Σ.Π.Ν.Β.
Συγκινητική ήταν και η ανάγνωση κειμένου από το βιβλίο ,από την Κα Λήδα Νεοφύτου εκπαιδευτικό.
Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου, όλα τα έργα της κ. Θεοδοσιάδου διέπονται από τις πανανθρώπινες αναλλοίωτες ηθικές αξίες. Τραγουδά τον πόνο και την πίκρα της προσφυγιάς, τους αγώνες για λευτεριά και δικαίωση, την ελπίδα του γυρισμού, αγάπη για το παιδί και συνεχή έγνοια για τη σωστή διαπαιδαγώγηση του. Οραματίζεται πάντα έναν κόσμο ειρηνικό, απαλλαγμένο από μίση και πάθη, όπου όλα τα παιδιά θα ζούνε ευτυχισμένα.
Τρία έργα της έχουν διακριθεί α) Το “Eιρηνοχώρι” με πρώτο βραβείο από τον Κ.Σ.Π.Ν.Β., «Του Καημού και της Ελπίδας“ με έπαινο από τη Μορφωτική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το βιβλίο “Τα μαγικά γυαλιά “ έχει περιληφθεί στον Τιμητικό Κατάλογο ΙΒΒΥ.
Ως Παιδαγωγός τιμήθηκε με το βραβείο “Τεύκρου Ανθία – Θεοδόση Πιερίδη” της ΚΕ ΑΚΕΛ 2002.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










278