Βουλή: Εγκρίθηκε η αποδέσμευση 701 θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα


  ΚΥΠΕ- Το πράσινο φως στην αποδέσμευση των συνολικά 701 εναπομεινασών θέσεων πρώτου διορισμού στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού, έδωσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η αποδέσμευση των θέσεων βρισκόταν σε αναμονή μετά την αρχική αποδέσμευση 39 θέσεων πρώτου διορισμού σε ανεξάρτητες υπηρεσίες του δημοσίου, πριν από μερικές εβδομάδες.
Ειδικότερα, σήμερα αποδεσμεύτηκαν 341 θέσεις πρώτου διορισμού στη δημόσια υπηρεσία, 56 θέσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία, 211 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 93 θέσεις ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού.
Οι 39 θέσεις που είχαν ήδη αποδεσμευτεί νωρίτερα, αφορούν 14 θέσεις στη δικαστική υπηρεσία, 16 θέσεις στη νομική υπηρεσία, 5 θέσεις στην ελεγκτική υπηρεσία, μια θέση στην επιτροπή προστασίας ανταγωνισμού και τρεις θέσεις στο γραφείο επιτρόπου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Τα μέλη της επιτροπής είχαν ζητήσει και έλαβαν τις προηγούμενες εβδομάδες, απαντήσεις σχετικά με τις θέσεις που προτείνονταν προς αποδέσμευση, θέτοντας συμπληρωματικά ερωτήματα στους αρμόδιους λειτουργούς πριν δώσουν την έγκριση τους για τις υπόλοιπες θέσεις. Οι βουλευτές του ΔΗΚΟ είχαν εκφράσει εκ των προτέρων την πρόθεσή να δώσουν την έγκριση τους για την αποδέσμευση όλων των θέσεων.
Το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω θέσεων ανέρχεται συνολικά στα €14,5 εκ.
Ενώπιον της επιτροπής, τέθηκαν σήμερα παράλληλα, επιπρόσθετα αιτήματα για αποδέσμευση θέσεων προαγωγής στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και για το άνοιγμα έντεκα κενών θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.
Τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να τοποθετηθούν σε κατοπινό στάδιο για τις συγκεκριμένες θέσεις.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

ygeia news rss

43