Η Προεδρία της Ελλάδας μέσω της εκπαιδευτικής περιφέρειας Σερρών το Νοέμβριο του 2014 προκήρυξε διαγωνισμό με θέμα 1974-2014 Δεν ξεχνώ… Αγωνίζομαι… Διεκδικώ… Συμμετοχές θα γίνονταν δεκτές από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της ομογένειας. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγο καιρό και η τελετή βράβευσης για τα σχολεία της Κύπρου που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό έγινε την Τρίτη 26 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στην κατηγορία Εφημερίδες η Στ΄ 1 Τάξη του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γερίου πήρε το Β΄ Βραβείο.
Μια εφημερίδα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματικές εκδόσεις. Με έργα ζωγραφικής, ποίηση, παιγνίδια, γραφικές παραστάσεις, έρευνα και φυσικά πολλά πολλά άρθρα που αφορούν την κατεχόμενη Κύπρο μας, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, το χρονικό και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής αλλά πάνω από όλα τα συναισθήματα των παιδιών του σήμερα. Των παιδιών που μεγαλώνουν σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα 40 χρόνια μετά και των οποίων πολλά από τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται λόγω της defactoκατάστασης. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους και ας δούμε πως ξεκινά η έκδοση αυτή.
«Β' Δημοτικό σχολείο Γερίου
Μετά το 1974 κάποιες περιοχές του χωριού είναι κατεχόμενες από τους Τούρκους, κάποιες ανήκουν στη νεκρή ζώνη-πράσινη γραμμή. Έτσι το χωριό είναι από τότε μια ακριτική ημικατεχόμενη και κατά τόπους ναρκοθετημένη περιοχή.
Εδώ ζούμε εμείς, τα παιδιά της Στ1 τάξης. Εδώ παίζουμε, εδώ γελούμε, εδώ δημιουργούμε σαν όλα τα παιδιά. Με τον κίνδυνο δίπλα μας αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Γινόμαστε κι εμείς σύγχρονοι ακρίτες στο αγέρι και πολεμούμε, όχι με όπλα και σπαθιά, αλλά με την πένα μας».