Βραβευθέντες μαθητές στον διαγωνισμό ζωγραφικής και ποίησης με θέμα τη διαφθορά


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, η εκδήλωση της Διεθνούς Διαφάνειας-Κύπρος, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της Διαφθοράς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γενικός Εισαγγελέας, Αρχηγός Αστυνομίας, Γενικός Ελεγκτής, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου, Γενική Λογίστρια, Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας, Αντιπρόεδρος  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Εκπρόσωπος του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Δήμαρχοι Πάφου και Γεροσκήπου, Διευθυντές σχολείων, μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, γονείς, καθηγητές, μέλη του ΔΣ και μέλη του Οργανισμού και το ευρύ κοινό.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Γεωργία Βασιλάκη. H κα Έλενα Τάνου, μέλος του ΔΣ του Οργανισμού, παρουσίασε τη δράση του Οργανισμού για το 2016 και ο κος Φειδίας Πηλείδης, Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, απηύθυνε χαιρετισμό.

Στη συνέχεια, έγινε βράβευση των μαθητών Δημοτικής, Γυμνασιακής και Λυκειακής Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής και ποίησης με θέμα τη διαφθορά. Ο κος Χριστόφορος Θεοφάνους, Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, βράβευσε τους μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Εκ μέρους του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, η Επιθεωρήτρια Φιλολογίας κα Ελένη Κτίστη απένειμε τα βραβεία στους μαθητές Γυμνασίου και τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής, απένειμε τα βραβεία στους μαθητές Λυκείου.

Τα βραβεία έλαβαν:

Δημοτική Εκπαίδευση

1ο βραβείο Ζωγραφικής-στη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Ακαδημίας Λεμεσού, Medina Kerbabaeva.

2ο βραβείο Ζωγραφικής-στο μαθητή του Δημοτικού Σχολείουτου International School of Paphos, Σταύρο Ιωάννου

3ο βραβείο Ζωγραφικής-στο μαθητή του Δημοτικού Σχολείου του International School of Paphos, Νεόφυτο Δημητρίου

1ο βραβείο Ποίησης-ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, Έστερ Μογάτταμ, Δανάη Βασιλειάδη και Μαρία-Χρυσήλια Γκάγκτζα

2ο βραβείο Ποίησης-στη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου International School of Paphos, Ρέα Κωνσταντίνου

3ο βραβείο Ποίησης-ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, Μαρία-Ειρήνη Ιωάννου, Μαρία Λουκά και Αλίσα Σαμάντι

Γυμνασιακή Εκπαίδευση

1ο βραβείο Ζωγραφικής-στη μαθήτρια του Γυμνασίου Γερίου, Μαρία Ιωάννου

2ο βραβείο Ζωγραφικής-στη μαθήτρια του Γυμνασίου Ολύμπιον, Παναγιώτα Χατζηαντώνη

3ο βραβείο Ζωγραφικής-στην ομάδα μαθητών του Γυμνασίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Λεμεσού, Λίο Χαραλάμπους και Ιουλία Αυγουστή.

1ο βραβείο Ποίησης-στην ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ολύμπιον, Χάρις Τζιούρρου, Κυριακή Κυριάκου και Γεωργία Πίττα

2ο βραβείο Ποίησης-στη μαθήτρια του Γυμνασίου Παραλιμνίου, Άντρια Κόκκινου

3ο βραβείο Ποίησης-στη μαθήτρια του Γυμνασίου της Αμερικανικής Ακαδημίας, Έλενα Αριστοδήμου

Λυκειακή Εκπαίδευση

1ο βραβείο Ζωγραφικής-στη μαθήτρια του Λυκείου Ακροπόλεως, Αννήσια Ιακώβου

2ο βραβείο Ζωγραφικής-στο μαθητή του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, Θαλή Χρυσοστόμου

3ο βραβείο Ζωγραφικής-στην ομάδα μαθητών του Λυκείου Ολύμπιον, Θέα Πιερίδου και Μαρία Μικέλλη

1ο βραβείο Ποίησης-στο μαθητή του Λυκείου της Αμερικανικής Ακαδημίας Λεμεσού, Mykyta Shanovsky

2ο βραβείο Ποίησης-στο μαθητή του Λυκείου Μακαρίου Λάρνακας, Αλέξανδρο Σωκράτους

3ο βραβείο Ποίησης-στη μαθήτρια του Λυκείου της Αμερικανικής Ακαδημίας Λεμεσού, Αντιγόνη Παυλίδη

Ακολούθησε η βράβευση των νικητών στο Διαγωνισμό με θέμα: «Εφαρμογή Καλών Πρακτικών κατά της Διαφθοράς και Προώθησης της Διαφάνειας στην Κύπρο για το 2015-2016». Έγινε βράβευση σε πέντε κατηγορίες: Δημόσιος Τομέας, Εταιρείες Δημοσίου Συμφέροντος, Δήμοι και Κοινότητες, Φυσικά Πρόσωπα και Εκπαιδευτικός Τομέας.

Το βραβείο στην κατηγορία Εκπαιδευτικός Τομέας, έλαβε το  Α' Δημοτικό Σχολείο Πέρα Χωρίου Νήσου. Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Ιουλία Χρίστου. Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου εφάρμοσαν το πρόγραμμα Παιδεία και Διαφάνεια, που σχεδιάσαμε ως Οργανισμός και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Στο σχολείο πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση διαλέξεις και δραστηριότητες με θέμα τη διαφθορά και τη διαφάνεια.

Τέλος, έγινε η απονομή του Ετήσιου βραβείου της Διεθνούς Διαφάνειας Κύπρου για το 2016, το οποίο δόθηκε στη Νομική Υπηρεσία, την Αστυνομία Κύπρου και την Ελεγκτική Υπηρεσία για τον άρτιο συντονισμό μεταξύ των τριών θεσμών σε ότι αφορά τη διερεύνηση και καταστολή ποινικών υποθέσεων διαφθοράς και διαπλοκής. Μία τέτοια πρωτοβουλία αναλαμβάνεται για πρώτη φορά και είναι αξιοσημείωτη. Το βραβείο για τη Νομική Υπηρεσία, παρέλαβε ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης. Το βραβείο για την Αστυνομία Κύπρου, παρέλαβε ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και το βραβείο για την Ελεγκτική Υπηρεσία, παρέλαβε ο Γενικός Ελεγκτής, κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










197