British Council: Καμία επίπτωση στους ξένους φοιτητές από το Brexit


Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δεν θα έχει επιπτώσεις στους ξένους φοιτητές που ήδη σπουδάζουν ή προτίθενται να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council)
Το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει η ανακοίνωση, πάντα καλωσόριζε και συνεχίζει να καλωσορίζει υψηλής ποιότητας ξένους φοιτητές και σημειώνει παράλληλα ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ξένων φοιτητών που μπορούν στη χώρα.
Όπως αναφέρεται, πέραν των 500 χιλιάδων ξένων φοιτητών από περισσότερες από 80 χώρες σπουδάζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σημειώνεται ότι οι φοιτητές αυτοί συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη διαφορετικότητα και στη πνευματική ζωντάνια της εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελούν μια σημαντική συμβολή στην ικανότητα έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου και στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της γνώσης.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στο μεταναστευτικό καθεστώς των Ευρωπαίων φοιτητών, στο καθεστώς των διδάκτρων και στη πρόσβαση στα φοιτητικά δάνεια, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Εξάλλου, η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές μετά το δημοψήφισμα ούτε για τις συνθήκες των Βρετανών πολιτών που ζουν στην ΕΕ ούτε και για τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ισχύει και για όσους σπουδάζουν ή εργάζονται σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, προστίθεται.
Η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει επίσης ότι για τους φοιτητές, τους επισκέπτες, τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που ήδη βρίσκονται ή που επιθυμούν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υπάρξει άμεση αλλαγή στη πολιτική παραχώρησης βίζας.
Η Εταιρεία Φοιτητικών Δανείων [Student Loans Company (SLC)] του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε επίσης ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας τους Ευρωπαίους πολίτες που φοιτούν στα αγγλικά πανεπιστήμια και που είναι λήπτες φοιτητικών δανείων από την SLC ή που σκοπεύουν να ξεκινήσουν σπουδές απ΄ αυτό το φθινόπωρο ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αυτά τα δάνεια και τις επιδοτήσεις μέχρι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










379