Δεν ήταν debate! Ήταν η αποκαθήλωση του παλιού και του αναξιόπιστου, από το αξιόπιστο νέο


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ*

Κάθε νέος και όχι μόνο, ανοικτόμυαλος και δεκτικός, που παρακολούθησε το debate για την οικονομία, μετά από χθες τουλάχιστον, θα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει επιλογή στις προεδρικές εκλογές. Επιλογή που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του. Μπροστά του, μπήκε σφήνα η επιλογή ενός νέου ανθρώπου μακριά από κομματικά στεγανά και νοοτροπίες του παρελθόντος. Μακριά από μεγάλα λόγια και ανεφάρμοστες λύσεις, με όραμα και προοπτική για έξοδο από την κρίση.

Ποιος είδε το Σταύρο Μαλά προψές και συνεχίζει να διερωτάται αν μπορεί να σταθεί ως πολιτικό πρόσωπο, παρά το σύντομο σχετικά πέρασμα του από την πολιτική; Σοβαρός, μετρημένος, με επιχειρήματα και αριθμούς που οδηγούσαν στην τεκμηρίωση, ψύχραιμος και διεκδικητικός υποστηρικτής της άποψης του.

Με ήρεμο και μοναδικό τρόπο αποκαθήλωσε και ξεσκέπασε το αναξιόπιστο του κ. Αναστασιάδη, που με κροκοδείλια δάκρυα προσπάθησε να εκβιάσει συναισθηματικά τη συνείδηση των ανέργων. Ξεσκέπασε την άρνηση του για εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων που θα ανάγκαζε τους εργοδότες να μην προσλαμβάνουν φθηνό εργατικό δυναμικό για τα δικά τους κέρδη και θα κρατούσε χιλιάδες κύπριους στις θέσεις εργασίας τους.

Ξεγύμνωσε περίτεχνα το επικίνδυνο όραμα του κυρίου Αναστασιάδη που θέλει η Κύπρος να εξέλθει της κρίσης ακολουθώντας τις προσταγές των «φίλων» του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τις προσταγές της Μέρκελ και των άλλων ομοϊδεατών τους, που γονάτισαν τον Ελληνικό λαό και όχι μόνο.  

Ξεσκέπασε το παλιό ξύλινο λόγο του «θα», που παραμένει προσκολλημένος ο κύριος Αναστασιάδης και με ρεαλιστικές εφαρμόσιμες προτάσεις, τοποθετήθηκε για τη νέα γενιά και το όραμα του για προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Έδωσε αριθμούς και τρόπους που θα οδηγήσουν άμεσα 2000 νέους στην αγορά εργασίας.  

Ξεσκέπασε τον Αναστασιάδη για την ακρίβεια, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερο τα ψεύτικα δάκρυα του – τα κρυφά  χαμόγελα του, υποδεικνύοντας του την ξεκάθαρη του ευθύνη για να μην εφαρμοστεί η εισαγωγή πλαφόν στις τιμές βασικών ειδών πρώτης ανάγκης όπως το γάλα, το ψωμί, το νερό κ.α.

Δεν χρειάστηκε μόνο η πολιτική μαεστρία, η σεμνότητα και η οξυδέρκεια  του Σταύρου Μαλά για να γίνει ξεκάθαρο σε πολλούς ότι έχουν επιλογή στις Προεδρικές εκλογές.  Έπαιξε ρόλο και η αλαζονεία του κ. Αναστασιάδη απέναντι  στο λαό. Μια αλαζονεία εκφρασμένη εδώ και χρόνια, που ήταν στο απόγειο της, λόγω της πρωτιάς των δημοσκοπήσεων. Μια αλαζονεία που τον οδήγησε στο αυτογκόλ. Δε χρειαζόταν τόση περηφάνια από τον κ. Αναστασιάδη για να μας πει ότι η Ελλάδα ανέβηκε έξι μονάδες στους οίκους αξιολόγησης. Μόνο εάν ο δέκτης δεν είναι πληροφορημένος και δε γνωρίζει τι εστί οίκοι αξιολόγησης δεν θα αντιληφθεί ότι ανέβασαν την Ελλάδα έξι μονάδες, τη στιγμή που πέτυχαν να ξηλώσουν τα πάντα και ο Ελληνικός λαός να ζει στην εξαθλίωση. Να ζει με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα και τα πάντα ξεπουλημένα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί να υποτιμά τόσο την κρίση του λαού  ο κ. Αναστασιάδης.  

Η νέα εποχή είναι εδώ και μας καλεί να τη βαδίσουμε. Η νέα εποχή με προοδευτικό προσανατολισμό που θα δώσει τόπο στα νιάτα και θα τσακίσει τη θυσία της αξιοπρέπειας μας για το κέρδος, με προστασία του εργαζόμενου και των δικαιωμάτων του είτε νέου είτε υφιστάμενου, με επαναφορά των Κυπρίων στις θέσεις εργασίας, με τον πλούτο του λαού μας να παραμένει στην κατοχή του, είναι εδώ και έχει όνομα και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Την Κυριακή 17 του Φεβρουαρίου η επιλογή είναι μια! Δίνουμε τόπο στο νέο και περιθωριοποιούμε το παλιό. Ιδιαίτερα οι νέοι που ανέμεναν εδώ και καιρό για την ανάγκη η πολιτική να δώσει τόπο σε νέους ανθρώπους. Τον είδαμε χθες, μας ενέπνευσε όλους. Από σήμερα πολύς κόσμος δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον νέο πολιτικό που έκλεψε την παράσταση στην αποκαθήλωση του παλιού και του αναξιόπιστου. Ας ριχθούμε στην μάχη λοιπόν, δεν έχουμε λόγο να μην το πράξουμε. Έχουμε επιλογή. Στηρίζουμε τον νέο, στηρίζουμε ένα από εμάς, στηρίζουμε το Σταύρο Μαλά!

*Επικεφαλής Προοδευτικής Κ.Φ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










102