Διαγωνισμός «Φοιτητές στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2019» από το ΙΠΕ


Την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό «Φοιτητές στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2019», του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές  που φοιτούν σε Πανεπιστήμια ή σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ιδιωτικού ή ευρύτερου δημόσιου τομέα στην Κύπρο.
Ανακοίνωση από το ΙΠΕ αναφέρει ότι στόχος του Διαγωνισμού, ο οποίος εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» των Προγραμμάτων «RESTART 2016 - 2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, είναι η εμπλοκή νέων επιστημόνων, από τα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους, σε ερευνητικές δραστηριότητες και η προβολή των επιτευγμάτων τους.
Συγκεκριμένα, προπτυχιακοί φοιτητές/τριες που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες, με εξαίρεση τους υποψήφιους διδάκτορες, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις υποβάλλοντας εργασίες, υπό την καθοδήγηση έμπειρων ερευνητών σε θέματα σχετικά με τα επιστημονικά και τεχνολογικά ερευνητικά επιτεύγματά τους.
Οπως αναφέρεται, οι ερευνητικές εργασίες θα πρέπει να εντάσσονται σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Επιστήμες Ζωής (Life Sciences), Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική (Physical Sciences & Engineering) και Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Social Sciences & Humanities). Νικητές θα αναδειχθούν όσοι εξασφαλίσουν την υψηλότερη βαθμολογία για κάθε θεματική ενότητα μέσα από ειδική διαδικασία αξιολόγησης ενώ οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένα ή σε ομάδες. Στους νικητές του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν Βραβεία τα οποία συνοδεύονται από το συνολικό ποσό των 9,000 ευρώ.
Παράλληλα, μέσα από τον Διαγωνισμό «ΦΟΙΤΩ» το ΙΠΕ επιδιώκει, μεταξύ άλλων, την εμπλοκή των φοιτητών σε όλα τα στάδια της ερευνητικής διαδικασίας ούτως ώστε να αναπτύξουν ικανότητες επικοινωνίας, διερεύνησης, συλλογής, χρήσης και αξιολόγησης της επιστημονικής πληροφορίας και των πηγών της, να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες μεθόδους αναζήτησης και να αναπτύξουν κριτικό πνεύμα καθώς και να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη στην οικονομία, την κοινωνία και γενικότερα την καθημερινή ζωή.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ερευνητικών εργασιών στο ΙΠΕ είναι η 3η Ιουνίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ www.research.org.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










718