Διάλεξη Δρα Παναγιώτη Ανδρέου στο ΤΕΠΑΚ


Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕΠΑΚ. η έκτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό με θέμα «Οικονομική κρίση, Τράπεζες και Ανάπτυξη», με εισηγητή τον Δρα Παναγιώτη Ανδρέου, Λέκτορα του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο εισηγητής, αφού παρουσίασε μέρος του θεωρητικού πλαισίου της χρηματοοικονομικής θεωρίας, υπογράμμισε τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει αυτές να διαφυλάσσονται και να τηρούνται. Στη συνέχεια, εξέθεσε ορισμένα βασικά συμπεράσματα από την πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οίκου Alvarez & Marshal (2013) με στατιστικά δεδομένα από την παρούσα «κρίσιμη» κατάσταση στην Κύπρο. Τέλος, πρότεινε τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απέναντι στο τραπεζικό σύστημα και οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τομέα των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.      

Μετά το πέρας της διάλεξης, το κοινό υπέβαλε αρκετά ερωτήματα στον εισηγητή, καθώς η κρισιμότητα των ημερών και ο έντονος κλυδωνισμός ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος προβληματίζουν έντονα τους πολίτες.

Συντονιστής της διάλεξης ήταν ο Δρ. Χριστόδουλος Λουκά, Λέκτορας στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










264