Διεθνής διάκριση για το βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή «Παιδικά Όνειρα»


 Στον ετήσιο κατάλογο White Ravens 2017 της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας Μονάχου, που ανακοινώθηκε χθες και περιλαμβάνει τα καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία παγκοσμίως για το 2017, περιλαμβάνεται και το βιβλίο «Παιδικά όνειρα» της Κύπριας συγγραφέως Μαρίνας Μχαηλίδου-Καδή (Εκδόσεις Πατάκη).

 Κάθε χρόνο, ειδικοί λέκτορες - συνεργάτες της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου, στα χέρια των οποίων φτάνουν χιλιάδες βιβλία από εκδότες σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζουν τα 200 βιβλία που θεωρούν ότι έχουν παγκόσμια απήχηση λόγω του θέματος που πραγματεύονται, αλλά και λόγω της εξαιρετικής εικαστικής και λογοτεχνικής τους προσέγγισης.

 Τα Παιδικά όνειρα μιλούν για τη σημασία του να έχει κανείς όνειρα και να μην τα εγκαταλείπει, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Μια φορά ήταν ένα κορίτσι που ονειρευόταν να αγγίξει τα αστέρια. Τα αστέρια είναι πολύ μακριά, κανείς δεν μπορεί να τα φτάσει, της έλεγαν.

Κι ήταν κι ένα αγόρι που ονειρευόταν να πετάξει σαν πουλί πάνω από τις θάλασσες κι από τα σύννεφα.  Οι άνθρωποι δεν έχουν φτερά του έλεγαν όλοι.

Κι ήταν ένα άλλο κορίτσι που ονειρευόταν να χτίσει έναν πύργο στην άμμο που δε θα χαλούσε ποτέ. Το κύμα κι ο αέρας πάντα χαλάνε τους πύργους, της έλεγαν.

Κι ήταν κι άλλα παιδιά σαν κι αυτά, αγόρια και κορίτσια, που ονειρεύονταν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο.  Και οι μεγάλοι, με τα μάτια της λογικής και του ρεαλισμού, φρόντιζαν να ψαλιδίζουν πάντα τα όνειρά τους.  Τα παιδιά όμως είχαν πείσμα, δεν άκουσαν τη φωνή της λογικής, και στο τέλος δικαιώθηκαν.   

 Τα Παιδικά όνειρα είναι το δεύτερο βιβλίο της Μαρίνας Καδή που επιλέγηκε για τον κατάλογο White Ravens. Το 2014 συμπεριλήφθηκε το βιβλίο της Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ (εκδόσεις Πάργα), με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες.

 Η εικονογράφηση και των δύο βιβλίωνέγινε από την Ελληνίδα εικαστικό, Ντανιέλα Σταματιάδη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148