ΕΔΟΝ: Στοχοποίηση των φοιτητών από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη


Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την συνεχιζόμενη στοχοποίηση των φοιτητών από την κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Αναφέρει η ΕΔΟΝ:

Με μεγάλη ανησυχία ενημερωθήκαμε δια στόματος του Υπουργού Παιδείας για την απόφαση για συγχώνευση του Φοιτητικού Πακέτου στήριξης άπορων φοιτητών και της Φοιτητικής Χορηγίας αλλά και ταυτόχρονα για την απόφαση για ουσιαστική κατάργηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Όσο και αν επιχειρείται η παρουσίαση των αποφάσεων της κυβέρνησης ως θετική εξέλιξη που θα «αποφύγει τις ανισότητες» όπως αναφέρει ο Υπουργός, η ουσία παραμένει ότι ουσιαστικά καταργείται το Φοιτητικό Πακέτο μέσω της συγχώνευσης του με την Χορηγία ενώ ήδη το κονδύλι της Χορηγίας φέτος έχει υποστεί μείωση 9 εκατομμυρίων ευρώ. Το δε ΙΚΥ οδηγείται σε ανυποληψία μέσω του περιορισμού των κρατικών επιχορηγήσεων.

Η συνεχής στοχοποίηση των φοιτητών ως πηγή εξοικονόμησης πόρων οδηγεί με σταθερά βήματα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών σε τερματισμό των σπουδών τους.  

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Αναστασιάδη επιβάλλει αποκοπές στα Δημόσια Πανεπιστήμια σε συνδυασμό με την οργανωμένη προσπάθεια ελέγχου των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια στο δίλημμα μείωση των φοιτητών ή επιβολή διδάκτρων υλοποιώντας έτσι αυτό που δειλά-δειλά τέθηκε στο τραπέζι από στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ για επιβολή διδάκτρων στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Το μέλλον που δημιουργούν για τη νέα γενιά του τόπου μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Καλούμε του κυβερνώντες να καταλάβουν ότι όσο αντιμετωπίζουν τα ζητήματα χωρίς να ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές επιπτώσεις των πράξεων τους, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δημιουργήσουν ένα κράτος μοντέλο κατά τα πρότυπα της Τρόικας το οποίο όμως απλά δεν θα είναι κατοικήσιμο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147