ΕΔΟΝ: Χρέος όλων μας ο εκσυγχρονισμός και βελτίωση του καταλόγου διοριστέων


Τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μέσα από ένα επίμονο, εξαντλητικό διάλογο για εκσυγχρονισμό και βελτίωση του καταλόγου διοριστέων ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΔΟΝ:

«Χθες, ο Υπουργός Παιδείας στη συνεδρία των Συμβουλίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης παρουσίασε την πρόταση για εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων, με κάποιες διαφοροποιήσεις από την αρχική πρόταση την οποία είχαμε εκ των προτέρων ενώπιον μας και συγκεκριμένα το Σεπτέμβρη του 2012.

Ο εντατικός διάλογος για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του καταλόγου διοριστέων, ο οποίος έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση και μάλιστα με τη στήριξη και παρότρυνση όλων των πολιτικών και εκπαιδευτικών δυνάμεων, είναι χρέος ολονών μας, να  εργαστούμε συλλογικά, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη.

Η δική μας Οργάνωση θα μελετήσει με κάθε σοβαρότητα και δημιουργικά τις συγκεκριμένες προτάσεις, όπως τη διατύπωση μεταβατικής περιόδου τεσσάρων αντί δέκα χρόνων, με απώτερο στόχο να μην υπάρξει θυματοποίηση κανενός,  διασφαλίζοντας κυρίως τα αξιοκρατικά κριτήρια.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας όπως εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μέσα από ένα επίμονο, εξαντλητικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή του εκσυγχρονισμού του καταλόγου που τόσο ανάγκη έχει η παιδεία και γενικότερα η κοινωνία μας.

Η ΕΔΟΝ, τάσσεται υπέρ της συνολικής προοδευτικής μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, με βάση το όραμα μας για διαμόρφωση δωρεάν δημόσιας παιδείας, σύγχρονης, ανθρώπινης και δημοκρατικής, η οποία θα παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης και επιτυχίας σε όλους τους νέους και σ’ όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος. Όλα αυτά, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την αποφυγή της μορφωτικής-κοινωνικής περιθωριοποίησης και την άμβλυνση των κοινωνικών και μορφωτικών ανισοτήτων.

Αποτελεί ταυτόχρονα προϋπόθεση για την κοινωνική, οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180