Εγγραφές μαθητών στα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια


Μαθητές που εγγράφονται για πρώτη φορά:

  1. 1.Οι μαθητές που προτίθενται να εγγραφούν για πρώτη φορά στα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν συμπληρώσει το 15ο της ηλικίας τους και αποδεδειγμένα να εργάζονται βιοποριστικά ή να απασχολούνται με οικιακά ή να έχουν διακόψει την πρωινή φοίτηση λόγω έκτακτων περιστάσεων.
  2. 2.Θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν έγκριση εγγραφής από τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Εκπαίδευσης, αφού υποβάλουν σχετική αίτηση, επισυνάπτοντας το πιο κάτω έγγραφα:
  • Πιστοποιητικό γέννησης
  • Βεβαίωση φοίτησης/ενδεικτικό τελευταίας τάξης από το σχολείο, στο οποίο ο αιτητής φοιτούσε στο παρελθόν
  • Σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, στις περιπτώσεις των παιδιών ηλικίας 15-17 ετών που αποδεδειγμένα εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους

Για τους μη Κύπριους αιτητές πρέπει να προσκομίζεται η άδεια παραμονής, ενδεικτικό της τελευταίας τάξης φοίτησης σε σχολείο της χώρας τους (ή απολυτήριο, αν είναι διαθέσιμο) και πιστοποιητικό γέννησης. Όλα τα έντυπα πρέπει να είναι μεταφρασμένα από Αρμόδια Αρχή στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

3. Οι μαθητές στη συνέχεια υποβάλλουν το έντυπο έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που εξασφαλίζεται με την πιο πάνω διαδικασία, στη Γραμματεία του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου της προτίμησής τους για προώθηση της εγγραφής τους, προσκομίζοντας τα προαναφερθέντα έγγραφα, συμπεριλαμβανόμενης πρόσφατης φωτογραφίας (διαβατηρίου) στο πίσω μέρος της οποίας θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αιτητή.

Για έντυπα αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται τηλεφωνικώς στα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Εκπαίδευσης, ως εξής:

  • Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας: 22800631/664
  • Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού: 25820882
  • Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας – Αμμοχώστου: 24821350
  • Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου: 26804527

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα Επαρχιακά Γραφεία και στα κατά τόπους Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια.

2.   Εξετάσεις

Οι ανεξετάσεις, οι συμπληρωματικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις καθώς και οι κατατακτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιούνται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173