Ειδική αγωγή και εκπαίδευση στο επίκεντρο συνάντησης Επ. Παιδείας και εμπειρογνωμόνων


Κ. Χατζηγιάννης: Η Ειδική εκπαίδευση θα εκσυγχρονιστεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται σε στόχους ευρωπαϊκούς

ΚΥΠΕ- Για τις τελικές εισηγήσεις τους αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που διέπει την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, ενημέρωσαν σήμερα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Χατζηγιάννη, οι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση, σε συνάντηση τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι τα πράγματα προχωρούν ακριβώς όπως χρειάζεται να προχωρούν τόσο σε σχέση με τους ρυθμούς όσο και σε σχέση με την ουσία.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι ενώπιον μας έχουμε εισηγήσεις από πλευράς εμπειρογνωμόνων, τέτοιες, οι οποίες στο τέλος της ημέρας θα αποτελέσουν τη βάση της νέας νομοθεσίας, της νέας πολιτικής. Μια πολιτική, η οποία θα μας τιμά ιδιαιτέρως, γιατί  εκσυγχρονίζουμε αυτό το οποίο πρέπει να δώσουμε σε αυτά τα άτομα. Η Ειδική εκπαίδευση πλέον στην Κύπρο θα εκσυγχρονιστεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται σε στόχους ευρωπαϊκούς, που να διασφαλίζουν τον απόλυτο σεβασμό του ατομικού δικαιώματος του ατόμου με αναπηρία και παράλληλα θα διασφαλίζουν και το εκπαιδευτικό κομμάτι ή την εκπαιδευτική διάσταση», πρόσθεσε.
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν την οποιαδήποτε έκπτωση σε σχέση με τη διαχείριση αυτών των ατόμων τόσο εντός του εκπαιδευτικού συστήματος όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.
 
«Η κουλτούρα, και αυτό ήταν και ένα εύρημα των τεχνοκρατών, η οποία επικράτησε τα τελευταία χρόνια, είναι μια πρόκληση και θα πρέπει όλοι να εργαστούμε με τρόπο που να την διαμορφώσουμε προς όφελος αυτών των ατόμων και θεωρώ ότι η κουλτούρα δεν περιορίζεται σε μόνο ένα συντελεστή του προβλήματος, αφορά τους εκπαιδευτικούς, γονείς, πολιτικούς, αφορά στην ολότητα όλους αυτούς που εμπλέκονται, προκειμένου να έχουμε μια σύγχρονη πολιτική για τη δική μας εκπαίδευση. Δε θα κλείσει κανένα ειδικό σχολείο. Τα ειδικά σχολεία και ο ρόλος τους θα πρέπει να επανεξεταστεί με σκοπό να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας τους», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










312