Εικαστικό αφιέρωμα στη γυναίκα «Mixed Messages» από το Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής


Η εικαστική έκθεση «Mixed Messages», από το Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας, είναι αφιερωμένη στη γυναίκα και επιχειρεί να ιχνηλατήσει τη θέση και τους ρόλους της όπως εικονογραφούνται σε έργα τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και τα διάφορα και πολλαπλά μηνύματα που στέλλονται μέσω των έργων αυτών. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από όλες τις Συλλογές Τέχνης του Πολιτιστικού Κέντρου της Λαϊκής Τράπεζας.

Για αιώνες η θέση και οι ρόλοι της γυναίκας ήταν αυστηρά καθορισμένοι από τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα της κάθε εποχής. Σήμερα δεν υπάρχουν πια καθορισμένα πρότυπα, ούτε αυστηρά προδιαγεγραμμένοι ανδρικοί και γυναικείοι ρόλοι. Σήμερα έρχονται κοντά μας πολλές και διαφορετικές εικόνες της γυναίκας. Τα μηνύματα που στέλλει μέσω τους η κοινωνία είναι πολυσήμαντα, πολυδιάστατα, ανάμικτα, ακόμη και αντιφατικά.

Το κύριο μέρος της έκθεσης περιλαμβάνει έργα ανδρών και γυναικών εικαστικών δημιουργών της Κύπρου, το κάθε ένα από τα οποία μας μεταφέρει τη δική του πρόσληψη και ερμηνεία της γυναίκας. Έργα τέχνης που διηγούνται τους συμβολικούς, πραγματικούς ή πλασματικούς ρόλους που μια γυναίκα καλείται να παίξει στην καθημερινή της ζωή: από παθητική σε δυναμική, από στοργική μάνα σε ερωτικό σύμβολο. Η γυναίκα έρμαιο, αλλά και αυτή που καθορίζει την προσωπική της πορεία και αρθρώνει τον δικό της λόγο.

 

 

 

 

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης

 

23 Μαρτίου – 6 Απριλίου & 23 Απριλίου – 31 Μαΐου

 

Δευτέρα – Παρασκευή:          10.00 – 13.00 & 17.00 – 19.00

 

Σάββατο:                                 10.00 – 13.00

 

Κλειστή:                                   Κυριακή και αργίες

 

 

 

9  – 20 Απριλίου & 1 – 22 Ιουνίου

 

Δευτέρα – Παρασκευή:          10.00 – 13.00

 

Κλειστή:                         Σάββατο, Κυριακή και αργίες

 

 

 

Για πληροφορίες:

 

email: culturalcenter@laiki.com

 

Τηλ: 22 -718605

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










119