Εκδρομή από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Πανεπ. UCLan Cyprus


Με επιτυχία και απόλυτη ικανοποίηση τόσο από τους φοιτητές, όσο και από το ακαδημαϊκό προσωπικό, ολοκληρώθηκε ακόμα μια επιτόπια εμπειρία και εκδρομή, αυτή τη φορά στις Άλπεις της Αυστρίας και την γενέτειρα του Β. Α. Μότσαρτ.

Συγκεκριμένα, η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο Salzburg της Αυστρίας, από την 1-5 Μαΐου, 2019, και ήταν μια πρωτοβουλία του Προέδρου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δρ. Παναγιώτη Κοντάκου, Επίκουρου Καθηγητή Διεθνών Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Οι συμμετέχοντες ήταν μαθητές του MBA, απόφοιτοι, αλλά και φίλοι, οι οποίοι αποσκοπούσαν στην απόκτηση εμπειριών από την πραγματική οικονομία και την αγορά.  

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον της Αυστρίας και της Βαυαρίας, πρωτίστως μέσων επισκέψεων σε δυο καινοτόμες τοπικές επιχειρήσεις, τη ζυθοποιία Stiegl και τη Hangar-7, καθώς επίσης και μέσω ομιλιών από μάνατζερς και επιχειρηματίες. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την τοπική κουλτούρα παρακολουθώντας συναυλία πιάνου από τον γνωστό πιανίστα Heghine Rapyan.

H ζυθοποιία Stiegl είναι η μεγαλύτερη αναφορικά με την κατανάλωση μπύρας στην Αυστρία. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση και συνάμα την πρώτη ζυθοποιεία στην Αυστρία που εφαρμόζει τη βιολογική καλλιέργεια και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στη φάρμα Stiegl Wildshut, την πρώτη φάρμα ζυθοποιίας της Αυστρίας.

Η επιχείρηση Hangar-7Χανγκερ 7 φιλοξενεί μια συλλογή από ιστορικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και αγωνιστικά αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση των Flaming Bulls, που είναι ένας ιδιωτικός στόλος αεροσκαφών με βάση το Salzburg, o οποίος ανήκει στον ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz.

Με ανυπομονησία ξεκινήσαμε ήδη τις προετοιμασίες για τη Διεθνή Επιτόπια Εμπειρία και Εκδρομή του 2020!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










194