Έκκληση Επ. Οικονομικών της Βουλής για περισσότερα κονδύλια στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών


Έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας όπως προβεί σε εξοικονομήσεις προκειμένου να στηρίξει τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, για την στήριξη άπορων φοιτητών, αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.
Ο προϋπολογισμός του ΙΚΥΚ για το 2016, συζητήθηκε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής, προκαλώντας «πολύ αρνητικά σχόλια» για το γεγονός ότι παρουσιάζει μείωση €850.000, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Άγγελος Βότσης.
Είπε ειδικότερα, ότι ο προϋπολογισμός από €8,5 εκ. μειώθηκε στα €7,17 εκ., ενώ δίνονται απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού €550.000.
«Θεωρούμε ότι παρόλο που υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας θα μπορούσε να γίνει μεταφορά από άλλα κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας χωρίς να επηρεαστεί το σύνολο του προϋπολογισμού, για να υπάρξει ακόμη μια μικρή ενίσχυση αυτού του κονδυλίου και επ` αυτού η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα όπως αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και να ζητήσουμε κατά πόσον μπορεί να έχουμε εξοικονομήσεις από άλλα κονδύλια του Υπουργείου», είπε.
Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του ΙΚΥΚ ως «τον προϋπολογισμό των φτωχών που θα έπρεπε να στηρίζει εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν».
«Έχουμε απευθύνει ομόφωνα ως Επιτροπή έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, μέσα από άλλες εξοικονομήσεις, να μεταφέρει χρήματα στον Ίδρυμα», είπε, υπενθυμίζοντας ότι διά του Συντάγματος, η Βουλή δεν έχει τη δυνατότητα να αυξάνει τα κρατικά έσοδα.
«Όταν μια χώρα φτωχοποιείται και παρατηρούνται τραγικά φαινόμενα φτωχοποίησης, τουλάχιστον αυτή η Πολιτεία θα έπρεπε να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους φτωχούς νέους μας να μπορούν να σπουδάσουν», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177