Έκκληση Προοδευτικής για συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου


"Η Αμμόχωστος είναι υπόθεση του κάθε Κύπριου που οραματίζεται την επανένωση του τόπου και του λαού μας,  που αγωνίζεται για τερματισμό των τετελεσμένων της κατοχής στον τόπο μας. Διατρανώνουμε και φέτος την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αταλάντευτο αγώνα της λύτρωσης της πατρίδας μας στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτική Ομοσπονδίας, κόντρα σε όσους ανάμεσα μας έχουν παραδοθεί στο στρατηγικό στόχο της Τουρκίας και αποδέχονται τη διχοτόμηση ως σενάριο λύσης, δικαιώνοντας ταυτόχρονα τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στον τόπο μας. Κόντρα στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας που εξαντλεί το χρόνο για να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις του λαού μας τη de facto διχοτόμηση. Κόντρα σε όσους σπέρνουν το μίσος κατά των συμπατριωτών μας Τουρκοκυπρίων, ξεχνώντας ότι και αυτοί είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούμε τη νέα γενιά να στείλει μαζικά το μήνυμα ότι η Αμμόχωστος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σύμβολο συμφιλίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Να στηρίξουμε την προσπάθεια του Δήμου Αμμοχώστου και του Προέδρου της Δημοκρατίας για επιστροφή της Πόλης στους νόμιμους κατοίκους της. Να απαιτήσουμε για άλλη μια φορά την άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του Ο.Η.Ε αλλά και άλλων ψηφισμάτων του ΟΗΕ , που κάνουν ξεκάθαρα λόγο, για επιστροφή της πόλης του Ευαγόρα στους νόμιμους κατοίκους της.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη αντικατοχική πορεία  από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στη Δερύνεια προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, ώρα 20:30. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Η Προοδευτική καλεί την νέα γενιά να δείξουμε μαζί τον δρόμο της πάλης, του αγώνα για μια Κύπρο απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής, μια Κύπρο όπου ο κυρίαρχοι θα είναι οι δουλευτές αυτής της γης, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα! Ενότητα στο στόχο και όχι μια κενού περιεχομένου ενότητα με πρόσκαιρες συνεργασίες. Ενότητα στόχων ανάμεσα στο λαό αλλά και την ηγεσία του. Και για αυτή την ενότητα αγωνίζεται το ευρύτερο λαϊκό κίνημα της Κύπρου Τώρα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κόντρα στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και των συμμάχων της, όλοι μαζί να δηλώσουμε παρών στον αγώνα του λαού μας για δικαίωση και λύτρωση!"Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


43