Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠ, με συμμετοχή του Προέδρου της ΕΟΑΚ


   Σε σεμινάρια Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκαν και στις πέντε επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και τα παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στην κάθε επαρχία, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ) Ντίνος Μιχαηλίδης.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης, στην εισήγηση του με θέμα «Σημασία της Ολυμπιακής Παιδείας στην Εκπαίδευση», ανέπτυξε τους παράγοντες εκείνους που συγκροτούν την Ολυμπιακή Παιδεία, έτσι ώστε να αποτελεί μέρος της όλης εκπαίδευσης που έχει ως στόχο τη βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ αναφέρθηκε στις παραμέτρους που αναδεικνύουν την σημασία του Αθλητισμού/Ολυμπισμού που καθιστούν την Ολυμπιακή Παιδεία απαραίτητο στοιχείο της εκπαίδευσης.
Όπως είπε, αυτές αφορούν στη φιλοσοφία που διέπει τον αθλητισμό, τη συμβολή του στο πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό που είναι η υγεία και πως αυτή συνδέεται και με την ψυχαγωγία, την ενεργό συμμετοχή, την αγωνιστική προσπάθεια, την ευγενική άμιλλα και την αριστεία, την ανάγκη για δημιουργία ωφέλιμης κοινωνίας βασισμένης σε αρχές, και την ενεργοποίηση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας που δια μέσω του «Αθλητισμός για Όλους» ικανοποιούνται γενικότερες ανάγκες του ανθρώπου.
Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στα προσόντα που πρέπει να αποκτήσει μέσω της εκπαίδευσης ο σύγχρονος άνθρωπος για να είναι απόλυτα επιτυχημένος στην κοινωνία.
Όπως ανέφερε, αυτά είναι η ικανότητα να μαθαίνει, να επικοινωνεί, να διαχειρίζεται διαφορετικές καταστάσεις, και στο τέλος να αφήνει το αποτύπωμα του και το στίγμα του.
«Η Φυσική Αγωγή, αποτελεί σήμερα επιστημονικό κλάδο που στηρίζεται στη φύση του ανθρώπου, σύμφωνα με τη βιολογία, τη ψυχολογία και την κοινωνιολογία. Για να φτάσει στην περιοχή της επιστήμης η Φυσική αγωγή πέρασε από μακρά περίοδο εμπειρίας. Ήταν τέχνη. Τώρα, στηρίζεται και συνεργάζεται με την επιστήμη. Αναγνωρίστηκε όχι ως μέσο που εξασφαλίζει την υγεία και την ευεξία μόνο, αλλά ως μοχλός που συντελεί στην εξύψωση της ανθρώπινης προσωπικότητας», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149