Εκπαιδευτική Ημερίδα ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»


Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και σε σχετικούς περιβαλλοντικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012, 10:00-12:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού στο Προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.

Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Την εκδήλωση στηρίζει το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού (Σ.Τ.Λ.)


Πρόγραμμα

10:00 Προσέλευση.
10:15 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ.κ. Νικόλαο.
10:20 Χαιρετισμός από τον Πρώτο Λειτουργό Εκπαίδευσης, Επαρχιακό Επιθεωρητή Λεμεσού κ. Κώστα Γεωργιάδη.
10:25 Ομιλία με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Νέα Αναλυτικά Προγράμματα» από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Διαμόρφωσης των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων της Κύπρου, Καθηγητή Παιδαγωγικής Δρ Γιώργο Τσιάκαλο.
10:45 Ομιλία με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης: Μια Πορεία από το 1992 προς το 2022» από τον Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Γεωργίου.
11:05 Ομιλία με θέμα «Περιβαλλοντική Αγωγή στη Μέση Εκπαίδευση και οι Μελλοντικές Προοπτικές της» από τον Επιθεωρητή Βιολογίας/Γεωγραφίας Δρ Γιαννάκη Κουμίδη.25 Παρουσίαση του Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.
«Το Σπίτι του Μέλλοντος Στηρίζεται στις Χρήσεις του Παρελθόντος: Τα Φυτά στην Παράδοση της Κύπρου» και «Βιώσιμοι Κήποι στον Τόπο μας - Προσαρμογές των Φυτών της Κύπρου στο Μεσογειακό Κλίμα».
11:45 Συζήτηση.
12:00 Παραλαβή Πιστοποιητικών Παρακολούθησης.

 

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.),

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.), της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού, από την ίδρυσή του το 2004, έχει αναπτύξει σημαντική δράση στον τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που αποτελεί και τον κύριο τομέα δράσης του, αλλά και στους τομείς της Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Έρευνας. Στόχος του είναι η διαμόρφωση περιβαλλοντικά εγγράμματων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, αλλά και καταρτισμένων εκπαιδευτικών για τα θέματα του περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης δημιούργησε και παρέχει δωρεάν 10 Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης. Η μεγάλη επιτυχία των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. φαίνεται και από τη μεγάλη συμμετοχή. Έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. 27,500 μαθητές και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.
Αναγνώριση της προσφοράς του είναι και η βράβευση του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. με το Παγκύπριο Βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2010, μια αναγνώριση η οποία αποτελεί δέσμευση για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157