Eξαντλητικό διάλογο για το νέο σύστημα προσλήψεων ζητά η ΕΔΟΝ


Η ΕΔΟΝ ανακοινώνει ότι  «μετά από σοβαρή και ενδελεχή μελέτη που κάναμε στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το «Νέο Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών Λειτουργών στα Δημόσια Σχολεία», καταλήξαμε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση για αλλαγή του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών του 2012, αλλάζουν σε σημαντικό βαθμό τα κριτήρια και τις προοπτικές διορισμού ενός εκπαιδευτικού με τέτοιο τρόπο που χειροτερεύουν την κατάσταση, την κάνουν πιο σύνθετη και άδικη.

Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από διάφορα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται η εν λόγω πρόταση, τα οποία μόνο τα αρμόδιο Υπουργείο μπορεί να τα απαντήσει.

Γι αυτό, καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό Παιδείας να συγκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε ένα εξαντλητικό και ουσιαστικό διάλογο, με την ελπίδα να απαντηθούν τα ερωτηματικά και να εισακουστούν οι εύλογες διαφωνίες οι οποίες τυχόν να υπάρχουν. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χιλιάδες συμβασιούχοι και έκτακτοι, όπως και οι δεκάδες χιλιάδες αδιόριστοι θα μας βρουν στο πλευρό τους αλληλέγγυους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους.

Ως ΕΔΟΝ, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για δημόσια, δωρεάν παιδεία, ανθρώπινη και δημοκρατική, που θα δίνει στο μέλλον αυτού του τόπου όλα τα εχέγγυα να προοδεύσει η κοινωνία μας. Είμαστε υπέρ της βελτίωσης του συστήματος διορισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε διατεθειμένοι να θυματοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν την παιδεία μας τόσα χρόνια ως συμβασιούχοι και έκτακτοι έχοντας συσσωρεύσει σημαντική εμπειρία, στο βωμό της εξυπηρέτησης των όποιων οικονομικών και άλλων συμφερόντων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148