Έξω από τη Βουλή οι εκπαιδευτικοί του ΙΔΑΒΕΠ


Εκπαιδευτικοί που εργοδοτούνταν στο Ίδρυμα Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων (ΙΔΑΒΕΠ), που καταργείται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, διαδήλωσαν εκ νέου έξω από τη Βουλή, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου και ζητώντας να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας συζήτησε σε έκτακτη συνεδρία, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Κενεβέζου, την απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει το ΙΔΑΒΕΠ και την πρόθεσή του να μετατρέψει το καθεστώς εργασίας των εκπαιδευτών σε αγορά υπηρεσιών.

Με την απόφαση επηρεάζονται 2.500 εκπαιδευτές.  

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας», «Πού είναι τώρα κύριε Υπουργέ όλες οι δεσμεύσεις οι προεκλογικές», «Όχι στην παιδεία με υπεργολαβία», οι εκπαιδευτές διαδήλωσαν κρατώντας πλακάτ στα οποία μεταξύ άλλων αναγράφονταν τα ακόλουθα συνθήματα: «Πωλείται η παιδεία όσο – όσο», «Ανεργία για άλλους διπλές θέσεις για άλλους» και «όχι στο ξεπούλημα της παιδείας».

Η Χρυστάλλα Μιχαήλ, που εργάζεται στα Κυβερνητικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, είπε «Διαμαρτυρόμαστε για το αυτονόητο, ζητούμε να είμαστε εργοδοτούμενοι και να διατηρήσουμε τη σχέση εργοδότη – εργοδοτούμενου, να συνεχίσουμε το καλοκαίρι να έχουμε πρόσβαση στο ανεργιακό και το ταμείο αδειών που είχαμε πάντα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι», συνέχισε, προσθέτοντας ότι είναι παράδοξο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που έχει στις αρμοδιότητες του την προώθηση του πολιτισμού και οφείλει να αποτελεί παράδειγμα, να καταλύει εργασιακούς θεσμούς.

Η κ. Μιχαήλ διατύπωσε επίσης τη θέση ότι με την αγορά υπηρεσιών παζαρεύεται η παιδεία και τίθεται στη βάση της λογικής ο φθηνότερος είναι ο καλύτερος.

Ο Μάρκος Εγγλέζος είπε ότι οι εκπαιδευτές διαδηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στην αλλαγή του καθεστώτος εργασίας των εκπαιδευτών με αγορά υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι οι 2.500 θέσεις εργασίας που έχουν οι εκπαιδευτές θα δοθούν στις μεγάλες εταιρείες.

Περαιτέρω είπε πως οι διπλοθεσίτες στη μέση και στοιχειώδη εκπαίδευση πρέπει να παραχωρήσουν θέσεις εργασίας στους άνεργους επιστήμονες.

Η Ειρήνη Ανδρουλιδάκη είπε ότι οι εκπαιδευτές και η κοινωνία θέλουν αναβάθμιση της παιδείας και όχι υποβάθμιση. Προσθέτοντας ότι τα επιμορφωτικά είναι δημοφιλής θεσμός που αριθμεί χιλιάδες μέλη, είπε ότι θέλουμε ένα αξιοπρεπή μισθό για μας και να ανεβάσουμε το επίπεδο των επιμορφωτικών και όχι να το κατεβάσου

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










639