Ενδιαφέρον από Αίγυπτο για τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου


    Εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) δήλωσε ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Κύπρο κ. Hussein Mubarak κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΙΝΓΚ. Ο πρεσβευτής, εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων της Κύπρου και της χώρας του και συγκεκριμένα μεταξύ της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) με αντίστοιχα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αιγύπτου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και έγινε αναφορά στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον από Αιγύπτιους φοιτητές για τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει η ΣΜΙΚ.

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου προσφέρει ακαδημαϊκά μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία είναι πλήρως αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ισότιμα με πανεπιστημιακά: 

  1. MSc in Molecular Medicine (Μάστερ στη Μοριακή Ιατρική)
  2. MSc in Medical Genetics (Μάστερ στην Ιατρική Γενετική)
  3. MSc in Neuroscience (Μάστερ στη Νευροεπιστήμη)
  4. MSc in Biomedical Research  (Μάστερ στη Βιοϊατρική Έρευνα)
  5. PhD in Molecular Medicine (Διδακτορικό στην Μοριακή Ιατρική )
  6. PhD in Medical Genetics (Διδακτορικό στην Ιατρική Γενετική)
  7. PhD in Neuroscience (Διδακτορικό στη Νευροεπιστήμη)

 Η ΣΜΙΚ, επίσης, κατέχει το Erasmus Charter in Higher Education από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές της να μεταβούν με επιχορήγηση σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα για σκοπούς φοίτησης ή/και κατάρτισης.

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, δέχεται ακόμη αιτήσεις για τα 4 προγράμματα Μάστερ τα οποία θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, το οποίο θα αρχίσει το Σεπτέμβριο 2017 και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί ο κατάλογος των νέων φοιτητών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για εισδοχή στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΣΜΙΚ www.cing.ac.cy/csmm. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ΣΜΙΚ στην ιστοσελίδα της Σχολής και στο 22392840.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


157