Ενημερωτική ημερίδα στο ΠΚ: Βιοηθική στην έρευνα: Υγεία, ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες


 Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Βιοηθική στην Έρευνα: Υγεία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ).

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία, στις 13 Ιουνίου 2013, στην Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που καταβάλλει το Ίδρυμα για διασφάλιση της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας και των Κωδικών Πρακτικής παραπέμπει στην ΕΕΒΚ τα Έργα που χρήζουν βιοηθικής αξιολόγησης για σκοπούς γνωμοδότησης/έγκρισης πριν από την έναρξη υλοποίησης τους, αλλά και κατά τη διάρκεια εκπόνησης των δραστηριοτήτων σε περίπτωση που προκύψει σχετική ανάγκη.

 Η ημερίδα πραγματεύεται θέματα σχετικά με:

  • Την αναγκαιότητα υποβολής ερευνητικής πρότασης για βιοηθική αξιολόγηση
  • Τη διαδικασία υποβολής αίτησης  – Κώδικες Πρακτικής
  • Τη διαδικασία Βιοηθικής Αξιολόγησης μιας ερευνητικής πρότασης
  • Ηθική και Ορίζοντας 2020

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση όπου θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ενδεχόμενη αντιμετώπιση βιοηθικών διλημμάτων που προκύπτουν, επιστημονική αυτονομία vs κοινωνική υπευθυνότητα κλπ.

Η γενική ημερήσια διάταξη της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη Δήλωση Συμμετοχής (http://www.research.org.cy/EL/news/3543.html ) μέχρι την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013 και να την αποστείλουν στην κα. Κυριακή Μιχαήλ (email: [email protected], fax: 22205001).
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


99