Επισημάνσεις «Ευρυδίκη»: Αριθμοί-Κλειδιά για τη Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη


Ποιες γλώσσες μαθαίνουν οι μαθητές στα σχολεία στην Ευρώπη και σε ποια ηλικία ξεκινούν την εκμάθηση της πρώτης και δεύτερης ξένης γλώσσας; Ποιο επίπεδο γλωσσικής επάρκειας αναμένεται ότι θα αποκτήσουν στο τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης; Πώς αξιολογούνται οι γλωσσικές δεξιότητες των νεοαφιχθέντων μεταναστών και ποιες είναι οι παρεχόμενες μέθοδοι γλωσσικής υποστήριξής τους; Αυτοί είναι απλώς μερικοί από τους τομείς που καλύπτει η νέα έκδοση του Δικτύου Ευρυδίκη με τίτλο Αριθμοί-Κλειδιά για τη Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στα Σχολεία στην Ευρώπη.

Η έκδοση για το 2017 καλύπτει ένα ευρύ πεδίο μελέτης και πραγματεύεται όλες τις σημαντικές πτυχές της διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών. Ανήκει στη σειρά των εκδόσεων Αριθμοί-Κλειδιά και συνδυάζει στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες για εκπαιδευτικές πολιτικές και κανονισμούς.

Αυτή η τέταρτη έκδοση περιλαμβάνει 60 διαφορετικούς δείκτες και χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια: Πλαίσιο, Οργάνωση, Συμμετοχή, Εκπαιδευτικοί και Εκπαιδευτικές Διαδικασίες. Για τη δημιουργία των δεικτών αντλήθηκαν δεδομένα από διάφορες πηγές, περιλαμβανομένων του Δικτύου Ευρυδίκη, της Eurostat και των διεθνών ερευνών PISA και TALIS του ΟΟΣΑ. Τα στοιχεία του Δικτύου Ευρυδίκη καλύπτουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μαυροβούνιο, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Η παρούσα έκδοση των «Κύριων Επισημάνσεων του Δικτύου Ευρυδίκη» παρέχει μια συνοπτική περιγραφή μερικών από τα κύρια ευρήματα της έκθεσης.

 

Έκθεση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διατίθεται στην αγγλική γλώσσα στον ιστότοπο του Δικτύου Ευρυδίκη: http://ec.europa.eu/eurydice




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137