Επίσκεψη Βίλιερς στο ελληνορθόδοξο σχολείο του βορείου Λονδίνου


ΛΟΝΔΙΝΟ-Επίσκεψη στο ελληνορθόδοξο Σχολείο Αποστόλου Ανδρέα, που άρχισε να λειτουργεί φέτος στο βόρειο Λονδίνο στο πλαίσιο του θεσμού των Ελευθέρων Σχολείων που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση Κάμερον, πραγματοποίησε η βουλευτής της περιοχής Τερέζα Βίλιερς.

Η πολιτικός των Συντηρητικών – που υπηρετεί ως υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας στη βρετανική κυβέρνηση – ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου στο δήμο του Μπάρνετ από το διευθυντή και μέλη της διοίκησης.

Η κ. Βίλιερς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και δασκάλους, καθώς και να παρακολουθήσει από κοντά μέρος της διδασκαλίας των μαθημάτων, όπως μεταξύ άλλων μια επίδειξη πειράματος στο πλαίσιο του μαθήματος φυσικής και ένα σύντομο μουσικό ρεσιτάλ.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της, η βουλευτής της περιφέρειας Τσίπινγκ Μπάρνετ δήλωσε ότι ευχαριστήθηκε την ξενάγηση στο σχολείο και πρόσθεσε: «Τα νέα κρατικά ελεύθερα σχολεία είναι ένα κρίσιμο τμήμα της δουλειάς της κυβέρνησης υπό τους Συντηρητικούς ώστε να διασφαλιστεί πως όλα τα παιδιά έχουν το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους».

Εμφανίστηκε εντυπωσιασμένη από τις δραστηριότητες που διοργανώνει το Σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα μετά το τέλος των μαθημάτων, όπως η εξασφάλιση πρόσβασης όλων των μαθητών σε υπολογιστές στο πλαίσιο του λεγόμενου Homework Club και η παροχή πρόσθετης βοήθειας από δασκάλους.

«Το σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα αποδεικνύεται μία πολύ συναρπαστική προσθήκη στα σχολεία του Μπάρνετ. Είναι ένα τρομερό επίτευγμα για την Ορθόδοξη κοινότητα, ενώ υποδέχεται με θέρμη μαθητές όλων των θρησκευμάτων και πολιτιστικών υπόβαθρων», συμπλήρωσε η Τερέζα Βίλιερς, δηλώνοντας παράλληλα σίγουρη ότι τα επόμενα χρόνια το σχολείο θα δυναμώνει συνεχώς.

Ο διευθυντής Ρόμπερτ Άχερν είπε ότι τόσο το προσωπικό όσο και οι μαθητές εκτίμησαν την επίσκεψη της υπουργού που της έδωσε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας. «Η στήριξή της είναι πολύτιμη και προσβλέπουμε και σε άλλες επισκέψεις στο μέλλον όσο αναπτύσσεται το σχολείο μας», πρόσθεσε.

Το σχολείο δέχεται μαθητές από το βόρειο Λονδίνο δίνοντας έμφαση στη διδασκαλία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, παράλληλα με τα υπόλοιπα μαθήματα του βρετανικού συστήματος εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας στελεχών της παροικίας και της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, με τη στήριξη του Russell Education Trust.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










198