Επίτιμος καθηγητής πανεπιστημίου της Κίνας ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Παν. Κ. Γουλιάμος


 Στον καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, αντιπρύτανη ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή του Lanzhou City University της Κίνας. Η τελετή ανακήρυξης έγινε από τον πρόεδρο του κινεζικού Πανεπιστημίου Wang Rufeng παρόντων των πρυτανικών και διοικητικών αρχών του Lanzhou City University της Κίνας και αντιπροσωπείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στην οποία συμμετείχε η διευθύντρια εισδοχής και marketingκ. Μαρίνα Αλεξάνδρου. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που απονέμεται στην Κίνα, αυτή η τιμητική διάκριση σε ακαδημαϊκό από την Κύπρο.

Το Lanzhou City University βρίσκεται στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας Gansuη οποία έχει συνολικό πληθυσμό 25 εκατομμυρίων κατοίκων και τη διασχίζει ο περίφημος «κίτρινος ποταμός». Το κινεζικό πανεπιστήμιο διαθέτει τρία campus συνολικής έκτασης 116,8 εκταρίων και οι κτηριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν έκταση 358χιλ τμ.

Στο Lanzhou City University φοιτούν πέραν των 15χιλ φοιτητών σε 55 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα. Το κινεζικό πανεπιστήμιο διαθέτει πέραν των 25 εργαστηρίων και κέντρων ερευνών ενώ κατέχει τιμητική θέση στα πανεπιστήμια της Κίνας λόγω των ειδικών βραβείων που έχει λάβει τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο επί γνωστικών πεδίων που αφορούν την κοινωνιολογία, τον πολιτισμό, τη βιοχημεία, τις τεχνικές εκπαίδευσης κλπ.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


69