Επιτρ. Συμβασιούχων: Η απόφαση, δε διασφαλίζει όλους εν ενεργεία συμβασιούχους


Η Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της Κυβέρνησης όπως αφαιρεθεί η πρόνοια για αύξηση κατά μία των διδακτικών περιόδων των εκπαιδευτικών. Και συνεχίζει:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την εξέλιξη αυτή, την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κενεβέζο καθώς και όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, οι οποίες βοήθησαν στην απάλειψη  της συγκεκριμένης πρόνοιας, η οποία έστελνε στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και έπληττε τα συμφέροντα της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε είναι μια απόδειξη της δύναμης που έχει το συνδικαλιστικό μας κίνημα όταν αυτό παραμένει ενωμένο.

Παράλληλα, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι βασικός μας στόχος  παραμένει η μη απόλυση κανενός συναδέλφου τον προσεχή Σεπτέμβρη. Η συγκεκριμένη απόφαση παρόλο που διασφαλίζει ένα σημαντικό αριθμό συναδέλφων, δεν φαίνεται να διασφαλίζει την ολότητα των εν ενεργεία συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όπως αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό με την ίδια ευαισθησία που επέδειξαν έως τώρα, με στόχο την πραγματική διασφάλιση του συνόλου των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνεισφορά αλληλεγγύης υπερκαλύπτει οικονομικά την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που εργάζονται αυτή την στιγμή στα σχολεία.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να τονίσουμε προς όλους τους συμβασιούχους και εκτάκτους συναδέλφους μας πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για ριζική επίλυση των προβλημάτων που τους ταλανίζουν και πως στόχος μας παραμένει η κατοχύρωση και αναγνώριση των συμβάσεων εργασίας τους. Απαιτούμε πλέον όπως προχωρήσει το Υπουργείο και η Βουλή στην έγκριση των μονιμοποιήσεων που δικαιωματικά έπρεπε να είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και μη, των οποίων η συνεισφορά ήταν καθοριστική στην επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας και τους καλούμε να παραμείνουν ενωμένοι για αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων που διαφαίνεται πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει η δημόσια  παιδεία στο άμεσο μέλλον».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










222