Επίτροπος Βασιλείου: Να δοθεί έμφαση στα μεταλυκειακά ινστιτούτα για επαγγελματική εκπαίδευση


Την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα μεταλυκειακά ινστιτούτα για την επαγγελματική εκπαίδευση, τόνισε η Επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου, λέγοντας ότι αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να συμπληρωθεί ένα κενό, το οποίο υπήρχε πάντοτε.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι στις 2 Ιουλίου θα εγκαινιάσει μαζί με τον Επίτροπο για θέματα Εργασίας μια συνεργασία όλων των φορέων για θέσεις μαθητείας που, επίσης, θα βοηθήσουν τους άνεργους νέους.

«Έχω αναφέρει στον Πρόεδρο ότι θα πρέπει να φροντίσει να έχουμε έναν εκπρόσωπο από την Κύπρο εκεί, για να μπορέσει να φέρει την εμπειρογνωμοσύνη που θα παρουσιαστεί εκεί», ανέφερε.

Η Επίτροπος είπε ακόμη ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για μια συνάντηση που είχε με τους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος, «συμφώνησε ότι μία με δύο φορές το χρόνο θα πρέπει να πραγματοποιούμε σύσκεψη μεταξύ των Πρυτάνεων, των Αντιπρυτάνεων, των Μελών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, του Υπουργού Παιδείας και του Επιτρόπου για θέματα Εκπαίδευσης, για τη συζήτηση θεμάτων εκπαίδευσης και για συντονισμό και συμφώνησε ότι θα το πράξουμε αυτό εντός του Φθινοπώρου».
Τέλος, η κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι όσοι εργάζονται στις Βρυξέλλες είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Κύπρο όσο μπορούν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159