Επιτυχία φοιτητών Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Sukkahville 2014


Ο Andrew Nicolas και η Alice Vuap,  δευτεροετείς φοιτητές της Αρχιτεκτονική Σχολής [ARC] του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι μεταξύ των οκτώ διακριθέντων ομάδων στο διεθνή διαγωνισμό Sukkahville 2014  που διεξάγεται στο Τορόντο του Καναδά. Η επιτυχία διαδέχεται τη μεγάλη περσινή διάκριση με την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον διαγωνισμό Sukkahville 2013, επίσης από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:
Ο τέταρτος διαγωνισμός Sukkahville, πραγματεύεται την οικονομικά προσιτή κατοικία, και καλεί φοιτητές, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες να καταθέσουν τις  προτάσεις τους για μια εφήμερη κατασκευή αναζητώντας τη σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής Sukkah. Οκτώ προτάσεις έχουν επιλεγεί από ειδικά καταρτισμένη επιτροπή για να κατασκευαστούν στην κεντρική πλατεία του Τορόντο, Nathan Philips μεταξύ 14 και 15 Οκτωβρίου 2014. Κατόπιν αποπεράτωσης των κατασκευών θα δοθούν επιπλέον 1ο, 2ο, και βραβείο κοινού.
Ο διαγωνισμός αποτέλεσε θέμα του μαθήματος Advanced Computer Aided Design στην Σχολή Αρχιτεκτονική [ARC] του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και όλοι οι φοιτητές κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Όλες οι προτάσεις που συμμετείχαν έλαβαν ενθαρρυντικά σχόλια.
Η διακριθείσα πρόταση έχει τίτλο ‘Halo Sukkah’ και είναι εμπνευσμένη από τη γεωμετρία του ομώνυμου ιερού συμβόλου.  Ένας εύκαμπτος κυκλικός δακτύλιος αποτελεί έτσι το βασικό δομικό στοιχείο του έργου, ενώ ο ευρηματικός μετασχηματισμός του παράγει χώρο κωνικού σχήματος που κορυφώνεται με άνοιγμα στην οροφή.  Χαμηλά αναπαυτικά καθίσματα οργανώνονται στην περίμετρο του εσωτερικού προσφέροντας την δυνατότητα στον επισκέπτη για χαλάρωση, ενώ ταυτόχρονα κατευθύνουν τα βλέμματα προς τον ουρανό. Τα υλικά έχουν επιλεγεί ώστε να ανταποκρίνονται στην θεματική του διαγωνισμού και να προάγουν τον οικονομικό, εφήμερο και εύθραυστο χαρακτήρα της κατασκευής. Επιστρατεύονται έτσι μια σειρά από ανακυκλώσιμα και ευτελή υλικά τα οποία θέτουν πολλαπλές σχεδιαστικές, κατασκευαστικές και υπολογιστικές προκλήσεις στην ομάδα.
Η επιτυχία των φοιτητών αποτελεί αναμφίβολα ακόμη μία διεθνή αναγνώριση για την Κύπρο, για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και για την Σχολή Αρχιτεκτονικής [ARC] αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεί εμπειρία ζωής για της δύο φοιτήτριες. Καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ στενά (δυο μήνες από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή), έχει συσταθεί μια μικρή ομάδα υποστήριξης για να διευκολύνει το δύσκολο έργο του επανασχεδιασμού και της ανέγερσης στο Τορόντο τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τα μέλη της ομάδας ‘Halo Sukkah’ είναι τα εξής: 
Σχεδιασμός: Andrew Nicolas (Φοιτητής Πανεπιστήμιου Λευκωσίας [ARC]), Alice Vuap (Φοιτήτρια Πανεπιστήμιου Λευκωσίας [ARC])
Εξέλιξη και Υποστήριξη: Μιχάλης Γεωργίου (Λέκτορας Πανεπιστήμιου Λευκωσίας [ARC], Αρχιτέκτονας @ HUB), Οδυσσέας Γεωργίου (Διδακτικό Προσωπικό Πανεπιστήμιου Λευκωσίας [ARC], Πολιτικός Μηχανικός @ HUB), Theresa Kwok (Αρχιτέκτονας @ HUB)
 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163