Επιτυχής η πρώτη φετινή διάλεξη στο "Ιεροκήπειο"


 

Η Ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κυρία Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού, εισηγήτρια της πρώτης διάλεξης, περιέγραψε τη συγκρότηση της ελληνικής διασποράς στην τσαρική Ρωσία και εξήγησε τα αίτια που τη δημιούργησαν παρουσιάζοντας παράλληλα φωτογραφικό υλικό.

Η διάλεξη μεταδιδόταν ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7, ενώ στο τέλος το κοινό υπέβαλε ερωτήσεις που αφορούσαν τον αγώνα διατήρησης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων στη ρωσική αυτοκρατορία. Η παρουσία του Προέδρου των Ελληνοποντίων Πάφου, κύριου Ραούλ Τσαχίδη, ως συντονιστή της διάλεξης, ήταν σημαντική για την μεταφορά και περιγραφή από ένα βιωματικό πρίσμα των εμπειριών των Ελληνοποντίων.

Την πρώτη διάλεξη και την τελετή έναρξης του όγδοου χρόνου του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, κύριος Τάσος Κούζουπος, ο Καθηγητής Λατινικών Γραμμάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, κύριος Ιωάννης Ταϊφάκος και ο Διευθυντής του Ράδιο Πάφος, κύριος Φώτης Νικολαΐδης. Τονίζοντας την αξία του ελεύθερου πανεπιστημίου ως θεσμού που προάγει τη δια βίου μάθηση και υπενθυμίζει στους συμμετέχοντες ότι η κατάκτηση της γνώσης είναι ένα ταξίδι και η μάθηση πορεία ζωής που δεν ολοκληρώνεται με το τέλος του σχολείου ή την ολοκλήρωση των σπουδών, οι συνδιοργανωτές κάλεσαν τους φίλους του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου να αγκαλιάσουν τον πολιτιστικό και κοινωνικό αυτό θεσμό.

Με το τέλος της πρώτης διάλεξης, οι παρευρισκόμενοι έκλεισαν ραντεβού για την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011, στις 19:00, για τη διάλεξη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρο και Πρόεδρο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, κύριο Σταύρο Ζένιο, με θέμα: «Για μία νέα πολιτική πορεία μετά τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου».





Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










219