Ερωτήματα και ερωτηματικά για τις μεταγραφές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


 ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ*

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραχωρήθηκαν 200 πρόσθετες θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για μεταγραφές, σε φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Εξ όσων έχω παρατηρήσει, τα αποτελέσματα τα οποία έχουν εκδοθεί στις 5/7/2013 δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στα πιο κάτω σημεία:

  1. 1.      Έχουν παραχωρηθεί 171 θέσεις αντί για 200 που είχαν εξαγγελθεί,
  2. 2.      Οι θέσεις που έχουν παραχωρηθεί σε φοιτητές εκτός Πανεπιστημίου Κύπρου περιορίζονται σε 80 ενώ είναι άγνωστο πόσες εξ αυτών έχουν παραχωρηθεί σε φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό,
  3. 3.      91 θέσεις έχουν παραχωρηθεί σε υφιστάμενους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου για αλλαγή κλάδου είτε για απόκτηση δεύτερου πτυχίου.
  4. 4.      Στα τμήματα Χημείας έχουν παραχωρηθεί 4 θέσεις αντί 6 που προβλέπονταν και οι 2 εξ αυτών έχουν δοθεί στο ίδιο άτομο, αρ. ταυτ. 938132 !!!.
  5. 5.      Ο τρόπος του χειρισμού του θέματος από το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ξεκάθαρο ότι απέχει κατά πολύ από την εξαγγελία του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και από τις επιδιώξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  6. 6.      Ερώτημα δικό μου είναι κατά πόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα λάβει χορηγία για τις 200 θέσεις των μεταγραφών χωρίς να τις παραχωρήσει όλες.

 

*Θεόφιλου Αγγελή 21, Αναβαργός Πάφος.





Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181