Ετήσιος Διαγωνισμός Ρητορικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Στις 12 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Ετήσιος Διαγωνισμός Ρητορικής του Νομικού Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (European University Cyprus Law Society).

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν  22 φοιτητές του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην Κριτική Επιτροπή, μεταξύ των Ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου και η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας κ. Χρύσω Ιωαννίδου, και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Στέλλα Παπαδή. Δόθηκε σκληρή μάχη μεταξύ όλων των φοιτητών για την πρόκριση και διάκριση. Μεταξύ άλλων, κάποια  από τα θέματα στα οποία καλέστηκαν οι φοιτητές να πάρουν θέση, ήταν τα ακόλουθα: “Πρέπει να γίνει υποχρεωτική η στράτευση για τις γυναίκες;”, “Θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσιο χώρο”, “Το δημοψήφισμα είναι το πιο δημοκρατικό εργαλείο”,  “Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”,  “Η οικολογική συνείδηση πρέπει να υπερισχύει σε σχέση με το κοινωνικό και οικονομικό συμφέρον”, “Είναι απαραίτητες οι δαπάνες για την εξερεύνηση του διαστήματος”, “Πρέπει η κλωνοποίηση να νομιμοποιηθεί”.

Νικητές του Διαγωνισμού ανακηρύχτηκαν ο Γιώργος  Αλεξανδράκης (1η Θέση), πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, και ο Θωμάς Αντωνίου (2η Θέση), τριτοετής φοιτητής της Νομικής. Στους  νικητές απονεμήθηκαν πλούσια δώρα από το Νομικό  Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τη Νομική Βιβλιοθήκη, και  το Βιβλιοπωλείο Galaxy.

Τόσο η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας κ. Ιωαννίδου όσο και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Παπαδή εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και για το επίπεδο των φοιτητών που διαγωνίστηκαν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










123